perjantai 15. tammikuuta 2010

Solo für Vier

Tämä veljeni istuttama koivikko ratkaisi halkomistoimituksessa lopputuloksen Kiikkukallion ja venepaikan lisäksi. Osuuksia yhteisössä on edelleen 4, vaikka yksi osakas halusi vaihtaa osansa rahaksi. Välj'vouhkia riittää aina toteuttamaan päättömiäkin halkomisia. Hulluilla on aina purjetuuli.

Näyttötutkintomestari jäljitti YEAT:n loppuarvioinnissa kansainvälisessä rikostutkinnassa käytettyjä menetelmiä hankkiessani yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. Olihan isäni viimesen elonpäivän seuraukset kohdallani yhtä tuntemattomat kuin Suomen tulevaisuus naispresidentin tultua valituksi 6.2.2000. Heti isän hautaamisen jälkeen sain ensimmäisen uhkauskirjeen viedä Yhtymän tilitiedot naapurikuntaan tilitoimistoon. Lisäksi minun pitäisi luopua valtakirjalla annetusta prokurasta hoitaa Yhtymän raha-asioita. Omaishoitajana olin syytetty isän eläkerahojen tuhlaamisesta.

Presidentti valittiin kuitenkin uudelle kaudelle syyttämättä vielä silloin valtionpetoksesta. Kymmenessä vuodessa olen käynyt läpi suuria muutoksia suvun, kunnan ja valtion sisällä. Ainakin oppirahat on tullut maksetuksi. Seuraan poliisisarjoja, Derrick ja der Alte, teeveestä. Ally McBeal:in kanssa seurasin toteutuneita laillisia toimituksia aikanaan. Nyt olen sairaalasarjojen kouluttama lääkärihoitaja viihdepuolella. En ole hakenut lääkärinvirkaa, kun olen saanut arvonimen "Varhennettu Vanhus" osamaksulla. Minulla on ammattitauti, josta kerron myöhemmin ja "zu Hause Pflegen"/närståendevårdaren ja laillistetun hierojan ammattiylpeys. Kateelliset medborgaret ovat yrittäneet kaikin tavoin estää elämisen ennenaikaisella kuoleman ennustamisella tai poliittisilla virkamiesvehkeilyillä. Silloin en vielä ollut vanhainkotipaikkaa varannut. Nyt sillä ei ole mitään merkitystä, kuka olen, mistä tulen.

Neljä vanhusta vietti päivänsä suunnitellen kassakaappimurtoa rahaa saadakseen. Toteuttajia aina löytyy nuoremmista ammatinharjoittajista. Rikosten selvittäminen on tämän päivän poliisien työtä ja uutisten loppuunkaluttu aihe. Selvittämättömiksi monet rikokset jäävät. Joku menettää henkensä turhaan, kun ammuskelija on täyttä ymmärrystä vailla. Suurin menetys on heittää helmiä sijoille ja tuhlata ruutia harakoihin.

Kirkko kuuli Kuopiossa Merenneitojen kutsun seireenien lauluna ja seurasi sitä. Samoin Mikko lähtiessään kirkonkylästä Vihtaniemelle tekemään puukauppaa. Saarien välistä jää jo kesti kulkea. Juojärvi oli vielä eilen lainehtinut vapaana suurella selällä. Seireenin kutsu sai Mikon poikkeamaan jäätyneelle ulapalle. Potkuri vajosi jäihin, Mikko ehti huutaa henkensä hädässä. Huudon kuullut tuli paikalle, jonne karvahattu oli jäänyt merkiksi.
Sen päivän muistan kauhun ja helpotuksen päivänä.

Poliisi ilmoitti veljeni hukkunneen. Sytytettiin Mikon haudalle kynttilä. Mikon naapuri kyseli, olimmeko Mikon sukulaisia. Syy kyselyyn oli taloyhtiössä Mikon hoitamattomat vastikkeet, jotka hän hoiti joka kuukausi pankissa. Mikko oli yksineläjä. Kun pesää selvitettiin, hänelle löytyi isän puolelta veljiä, joista kukaan ei ollut tietoinen.
Isäni sukuselvitystä valaistiin minun elämänvaiheilla avioerosta nimenmuutokseen. Se oli virkavirhe seurakunnalta, mutta saivathan taloyhtiössä ja pankissa uutta vettä myllyyn minua jauhaessaan.

Tein valokuvallisen elämäntarinan ja sen kautta voin purkaa valtasuhteita, joilla minua on pidetty herran kurissa ja nuhteessa. Eikä se kohdistu menneeseen vaan jatkuu tähän päivään. Haitissa tärähteli maa ja köyhät haitilaiset ovat hätää kärsimässä. Meillä otetaan lisää velkaa ulkolaisten pankkien pelastamiseksi. Kumpi puhuttelee enemmän; haitilaisten köyhyys vai suomalaisten rikkaus?
Opittuani nukkumaan sängyssä pyysin yöllistä puhuttelijaa: Lopeta, haluan nukkua! Samaa linjaa pitkin tuli vastaus: Nythän minä vasta aloitan. Kukkaronvartijoille tiedoksi. "Köyhät teillä on luonanne
aina, mutta minua teillä ei aina ole." Joh.12: 8

Rikkaista ei mainita mitään, jos ei lasketa kukkaronvartijoita tähän kastiin kuuluvaksi. Ovathan he aina katsoneet oman etunsa tärkeimmäksi. Lapsille sitten kun loppuu, levitellään käsiä olipa kyse lääkäri- tai muista verorahoilla tuotetuista palveluista. Ei ole aikaa eikä rahaa. SAK vielä pystyy valitsemaan haluamansa puolueen puheenjohtajaksi. Hän on nuori ja nainen. Leikistä luopunut sen sanoi: SAK niin haluaa eikä minusta ole naiseksi. Ikääkin on liikaa. Mitenkä nyt suu pannaan, kun kaikilla puolueilla ei ole SAK:n rahallinen tuki takana? Lehtomäki vertasi Kataisen etuun olla puolueen kellokas. Kataisella on vaimo, jota hänellä ei ole.

Ei kommentteja: