keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Poronpurijat, nänninimijät, Tohtori Kiminkinen

Ei Hessu-Hopon elämäkään tähän loppunut, vaan hän sai avioeron myötä jatkaa suuria unelmiaan. Liekö elämän omien unelmien toteuttaminen ollut mieleisempää eronneena kuin karanneena. Mene ja tiedä.
Jäljet johtavat lapsuuteen, jos ei koskaan ehdi aikuistua ja ottaa vastuuta itsestään saati sitten perheestään. Koulussa ei kuitenkaan opeteta aikuiseksikasvamista.

Sattuipa kerran oppitunnilla, kun sukupuoliopetuksen kuvat otettiin esille, yksi poika pyörtyi lattialle kanttuvei. Sama poika varustautui luokkaretkelle omin eväin. Opettaja ei päästänyt retkeläisiä poistumaan autosta, vaan nokka kääntyi paluusuuntaan määränpäästä. Kohde jäi katsomatta. Kuski vei selvät retkeläiset limsalle, kun ope ja poika olivat päässeet kotiovelle.

Siksi ihmettelen kirkkolahkojen piirissä
esille tulleita lasten hyväksikäyttöjä. Se on minusta sama kuin kuunnella julkisesti lääkärin suusta naamioituneita navanalusjuttuja pienestä sinisestä pilleristä ja veltosta pätkästä, kun pitäisi seistä kuin suomensotilas. Olen jotakin lukenut impotenssista minäkin ja voin keskustella siitä kahden kesken sairautena, mutta tietoiskuksi se taipuu vain Junnun isojenpoikienlauluissa frakissa esitettynä. Muissa tilanteissa jättäisin vahingossa keksityt apuaineet lääkäreiden määrättäväksi lääkkeenä sairauteen. dnakin vähitellen on ryhtynyt suodattamaan peniksenpidennyspillereiden tarjontaa sähköpostiini.
Sillä luonto se on, joka tikanpojan puuhun vetää. Kiminkisen puhetulva ei paranna lapsenasteella olevien eikä sille tasolle jääneiden seksuaaliterveyteen
liittyviä ongelmia. Olen törmännyt aiheeseen lääkäriluentojen keskusteluissa ja koulutusmatkoilla pakkopullana esitettynä pornovideona. Jotakin se kertoo kuulijalle puhujan puutteesta ja taipumuksista ihan henkilökohtaisella tasolla.

Puhekykyisistä on puutetta. Noste vetää puhelahjoilla varustetut kaikkiin mahdollisiin kissanristiäisiin. Valelääkäri oli kuuntelija. Vironkielen tuntija valisti, että heidän kielessä on vain ymmärtäjiä. Mutu-tuntemuksella ymmärtäjiä on meillä entistä vähemmän, jos vaikka asettaa itsensä alttiiksi kuuntelijaksi. Sillä voi korvata lääkäriopinnot ymmärryksensä mukaan. Tohtori Kiminkinen edustaa lääkäreitä laidasta laitaan. Tekee uuden aluevaltauksen teeveeviihteeseen. Uutisvuodon vanhat konkarit ovat vieraskoreita ja antavat Tohtorin puhua miehen ovenkahvasyndroomasta keskeyttämättä. Kuuntelen huuli pyöreänä puhumisen tuottamaa tunnereaktiota. En löydä siitä minkäänlaista nöyryyttä enkä kunnioitusta omaa ammattia kohtaan.

Minulla on kokemusta viisarinvärähdyksen mittareista. En ole ollut samalla aaltopituudella, vaan paljon korkeammalla tasolla. Kun palautan testaajan maankamaralle, hän kysyy minulta: Mikä sinä luulet olevasi? Kysyjällä on pitkälle edennyt masennus. Kun uskallan arvostella hänen saavutuksiaan, hän suuttuu silmittömästi. Pidän sitä pienenä parantumisen merkkinä. Turha toivo, hän on ollut kaikkivoipainen ja elämän edessä neuvoton. Ei ehtinyt saada kaikkea mieleisekseen.

Lääkäristatus on tärinälle altis näinä aikoina. Lestissään pysymistä odotetaan vain suutareilta. Jokainen on oman lestinsänäköinen. Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Uutisvuoto on taitajien laji omalla alallaan. Ei käy kuitenkaan Tohtorien täydennyskoulutuksesta, vaan on rinnastettavissa hierojien edunvalvojan tehtävään. Rauhan hieroja saa jatkaa, muut joutavat naiskaupan kohteeksi lakimuutoksen perusteella.

Ei kommentteja: