perjantai 11. joulukuuta 2009

Upstairs -Downstairs

Huonosti sopii meidän oloihin "Kahden kerroksen väki" mallina kuningaskunnasta 1900 -luvulta lähtien. Suuressa talossa asuu isäntäperhe omassa kerroksessa ja heidän palvelijansa omassaan. Vastoinkäymisen kohdatessa on talossa kaksi perhettä, jotka ottavat osaa toistensa menetyksiin. 
Otin vastaan uuden millenniumin Tuuspellossa globaalisti. Vaikka vanhempieni koti kirkonkylässä muodostui hallitukselle kompastuskiveksi olla omaishoitaja, olin helpottunut. Kaikki on hyvin, me selvisimme siitä. Kirkonkammari oli vapautunut srk:n omaan käyttöön. Tuuspellosta kävin vuodeosastolla isän luona saattohoitajana. Lahdessa odotti yksiö keskellä kaupunkia. Hetken voin hengittää vapaasti vuosituhannen vaihtumistunnelmissa. 

Jouduin seuraamaan Suomi-neidon kolmen kerroksen väkeä. Valtiossa on meneillään puhdistus. Velalliset on myyty ulkolaisen perinnän kohteeksi. Jokainen on ottanut osansa yhteisistä rahoista. Ylin kerros sen sallii laatimalla pelisäännöt itselleen. Kela toteuttaa rahan vaihtamisen taskusta toiseen, jos siellä on otettavaa palautettavaksi yhteiseen kassaan. Kaatopaikkakansa kokoontuu ruokajonoihin ja Hurstin itsenäisyyspäivän toriruokailuun. Meillä on kolmen kerroksen väkeä. 
Jos maa on litteä kuin pannukakku, voisi laidoilla elävät työntää avaruuteen kynsille lyöden. Vapaa pudotus on kokemus, kun maata ei ole näkyvissä. Kotisivuni sisällysluettelo on osoitus pysyä mukana tämän maailman menossa.

Elämä on prosessi, jota seurataan projektina alusta loppuun. Projektin muuntaminen on projektityöväline, jonka avulla projektisuunnitelmaa muutetaan tarvittaessa toteutusvaiheen aikana. Sieltä löysin Rudolf Steinerin sosiaalisen peruslain. Siihen ei ole mitään lisättävää eikä mitään poisotettavaa. Olen onnellinen.

 Osallistuin illalla Koiviston lastenkodin hyväksi järjestettyyn joulukonserttiin. "Taide ja taudit" toteutuu punaisena lankana. Minäkö istuisin lääkäri-ritarin ja rouvan seurassa kuuntelemassa tenavatähtenä tutuksi tulleen Timo Turusen, Talvi-Maarian, Henna-Marin ja Tuomas Turusen perinteistä joulukonserttia "Valot Tuhannet". He antoivat arvokkaan lisän tuottamaan jouluiloa Koiviston lastenkodin lapsille. Ruohonjuuritasolla toteutuu sosiaalinen peruslaki. Huipulla halvennettaan meidän kaikkien varhennettujen vanhusten työ. Kun eläkeikä on nostettu niin korkeaksi, että työtätekevät kuolevat työnsä ääreen, on ylin kerros jo 40-vuotiaana vihreä eläkeläinen. Omistajat ovat taas ahkeroineet.

Ei kommentteja: