lauantai 19. joulukuuta 2009

Tutkittu juttu voi tappaa

Omaishoito on osoittautunut hoitajalle tappavaksi, ei kuitenkaan itsemurhaksi. Vanhakin hoidettava voi hankkia itselleen aseen ja ampua mustasukkaisuuttaan terveemmän hoitajansa. Jos omaishoito ei ole tasa-arvoinen ihmissuhde, liittyy siihen kummaltakin puolelta vallankäyttöä. Vielä suurempaa valtaa käyttävät kaikki hierarkian portaat, kun omaishoitajan työ halutaan mitätöidä. Tässä on onnistuttu hyvin pääkallonpaikalla kirjoittamalla lakiin omaishoitajaa koskevia pykäliä. Meidät on kammettu sivuun tai hiilivalkealle polttoaineeksi. Klapivaihetta edeltää univaje. 

Silmät auki voi aivot nukkua. Siitä minua on muistutettu joka käänteessä. Piti opetella nukkumaan sängyssä yöllä, mutta aamun tullen pääministeri änkee kotiini jo kellokuusi, enkä ollut sopinut ajasta hänen kanssaan. Pääministerin morsian odottaa ja saa tekstiviestin. Se on loppu nyt. Morsiamen tunnetila heilahtaa ja purkaa pettymyksen kirjaksi. Siitä vasta äläkkä alkaa, käydään käräjiä puolesta ja vastaan. Korkeimmasta päätöksestä ei enää voi valittaa. Johonkin sahattuun tuppeen tai viilattuun linssiin sekin päätös vähitellen liukenee. Kuinkas siinä kävikään; hiiri kissalla räätälinä? 

Minä muistin eroottisen hautausmaan Pariisissa ja toteutin sen parvekkeella. Yhtään suorasääristä ei ole minulle palautettu, omaiset ovat haudanneet omansa ristin alle. Se on kaksisuuntainen unihäiriö, uni ei tule, ketähän valvottaisi puhelinsoitolla. Se on rikosluontoista, sairasta häirintää.
Borrelia on verenimijän vastalahja saadusta ravinnosta. Omaishoitajan maksettu osake tai perintö otettaan vahvemman oikeudella tai uhkaamalla välimiesoikeudella ja annetaan sijoittajalle, jolla on suuret suunnitelmat asioida leivisköillä tuottavammin. Verotuloja enemmän yhteiseksi hyväksi. 
Katso päätä, mitä käteen on jäänyt vetämisen jälkeen. Laps' tyhjät kätes' ihanat tänäkin jouluna omaishoidon unenvajauksesta huolimatta. Jäljellä on borrelia verenimijän vierailusta. Kenenkään ei tarvitse selitellä asioita parhain päin omaksi edukseen.

Ei kommentteja: