keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Rakkautta on tai sitten ei

Jotakin on pielessä tässä ajassa. Kupparihieroja oli joka kylässä tuttu ilmestys. Lääkärit opettivat ammatin sopiviksi katsomilleen naisihmisille. Isä Juntunen on minun oppi-isäni. Juntusen hieromalaitos koulutti ainoana Suomessa näkeviä hierojia aikansa. Sitten ryöpsähti koulutustarjontaa räätälöitynä työttömyyskoulutuksena Suomen jokaiseen kolkkaan. Onpa joku Rauhan hieroja suojatyöpaikassaan palkittu noopelilla. Muiden hierojien ammattitaito on mitätöity antamalla Kela-korvaus koneellisesta liukuhihnatyöstä. Käsintehtynä siihen työhön uudet johtajat ovat tuoneet aasialaiset hierojat, jotka hierovat alasti. Ei ole enää muuta mahdollisuutta pitää kiinni tuotteestaan kuin ryhtyä vapaaehtoistyöhön. 
On ammattikoulutusta ja rekistereitä valvontaa varten. Sähköiseen järjestelmään siirryttäessä tiedot häviävät tai niitä tulkitaan väärin. Onhan tietokone yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä. Toisesta pahanpuhuja leimattiin valepukiksi ja nyt nämä itse esiintyessään valelääkäreinä ja murhaajahoitajina pilaavat ammattikunnan maineen. Voittoatuottavien liikelaitosten palkkalistoille pyrkivillä on vaara joutua väärille urille. Erityisosaaminen vaatii tiedon, taidon ja tunteen käyttöä. Muuten olemme pyöveleitä kaikki pussi päässä ja kirves kädessä. 

Olemme saaneet 10 uutta käskyä. Edelliset ukkaasit sai Mooses matkalla luvattuun maahan, jonne hän ei kuitenkaan koskaan päässyt. Minulle neljääs ukkaasi vanhempien kunnioittamisesta ei tuottanut luvattua perintömaata kuin jakokirjassa. Ukkaasin selitysosan aika on meneillään. Se kehottaa kunnioittamaan esivaltaa. Jos he tekevät vääryyttä, ukkaasi käskee pistämään kivet kuppiin ja ääneen ihmettelemään vääryyksiä. Kieltää kuitenkin menemästä mukaan pahantekoon. 
Pois se minusta, että kiusaus kävisi ylivoimaiseksi. Hillitsen itseni woodoo-menoilla ja kohta paha saa palkkansa. Varmuuden vuoksi kukkaportin ruusunvarret sojottavat terävinä piikkeinä estäen portin yli kiipeämisen. Muuten kuljen kukkaportista menneeseen maailmaan.

Ei kommentteja: