lauantai 19. joulukuuta 2009

Omaishoidon borrelia

Myrkkyjen käyttämisessä suojeluaineena ollaan jälkijunassa. Pieneliöillä on valmius muuntua kestämään niihin kohdistuvaa uhkaa. Näin luonto on selvinnyt tähän päivään. Ihminen voi vain huonosti, kun ei tunne tuhoamisvimmassan syitä eikä seurauksia. 

Kattohaikarapari tekee niille ominaiset rituaalit, vaikka toinen olisi sairastunut. Jos pesä jäisi yhden haikaran varaan, olisi se vapaata riistaa ryöstettäväksi. Sama koskee perheitä. Kun vanhemmat ovat voimissaan tekevät he kaikkensa lastensa eteen saadakseen heidät lentokykyisiksi itse huolehtimaan itsestään. Näin oli maatalousvaltaisessa yhteiskunnassa. 
Sotakorvausten maksaminen aloitti meillä teollistumisen. Kaikenlaisille tuotteille oli kysyntää. Nyt eletään jälkiteollista aikaa. Perhe on suurimman muutoksen ravisteltavana. On tullut alkeellinen tiedonsiirtomahdollisuus. Projekteilla on kaikki suomalaiset koulutettava verkkokirjoitustaitoisiksi. 

Kehitysmaiden tyttöjen koulunkäynti ei ole itsestään selvyys. Meillä ollaan edelläkävijöitä fantastisten mielikuvien toteuttajana. Mihinkä on tultu? On toteutunut naistenlehtien kysely miehen mielikuvituksesta. Tiivistettynä se on, "viis tissii ja siittimet sikinsokin". Yhden yön tarinan tähti tokaisee: "Vittuuko sitä viittätoista vuotta pakertaa tullakseen joksikin, kun tähti voi syttyä yhdessä yössä." Valkeus nauraa pimeyden töille, kun tekstiviestillä ilmoitetaan suhteen loppuminen. Grande finale kirjoitetaan Korkeimman oikeuden päätöksessä. 
Koti on myyty ja tilalle on tullut kaksi kotia ja virka-asunto vastaanottoja varten. Vanhempieni tyttärenä minulla ei ole epäselvyyttä juuristani vahvuuksina. Neljääs ukkaasi antaa osviittaa minulle 5-viiskymppiselle tyttärelle palata vanhempieni hoitajaksi. Se oli ennenkuulumatonta, kun perheessä oli vain isä ja äiti ja heidän kanssaan asuva vanhin veli. 
Hautaustoimisto oli jo ottanut oikeudekseen käydä vanhempien luona useamman kerran päivässä. Äidin viimeisenä kesänä käytiin maalla 4 kertaa. Silloin punkki tarttui matkaan tietämättäni, mutta hauturien ilmestyminen kesäpäivänä maalle huomattiin. Mitä he täällä tekevät kutsumattomina? Heillä oli poika, jonka eteen äidin piti yrittää enemmän kuin jaksoi. Olihan isä jo eläkeläinen. Isä 80-, äiti 60- ja poika 20 -vuotta. Tämäkö on ikäjakauma perintöprinssiksi pyrkiessä, kun vanhempien mielestä ei mikään riitä. Hauturi ei ollut ainut omaishoidon borreliaa aiheuttava punkki. Kaikki joissa borreliahenki on tulevat kiittämään aikeistaan. Minulla ei ole muuta tekemistä kuin karistaa heitä tukahduttamalla rasvalla ja muodikkaasti punkkipihdeillä. 

Borrelia on naamioitumisen mestari, vastustuskyky ei tunnista sitä tunkeutujaksi. Vielä vähemmän sitä lääkäri on osannut epäillä. Borreliasta on tehty väitöskirja. Se ehti ensiksi, omaishoidon tulevaisuus on käsittelyn alla. Politiikalla naamioituneet ovat yhtä muuntautumiskykyisiä kuin borrelia. Poliitikot hoitavat rahalla omaistensa hoitamisen. Ovat perustaneet mahtavia kuntoutuslaitoksia niitä tarvitseville sisäpiiriläisille. Nyt on Kehittyvien maakuntien Suomen ideaparkkien vuoro saada kaavoitettua maata. Olen saanut esimakua suuruuden hulluudesta toisten kustannuksella. 
WTC -tornien tuho ei vielä riitä opetukseksi, mitä on tulossa. Keski-Karjala käy läpi kuntien mahdollisuutta huolehtia perustehtävästään, sote-palveluista. Jonakin päivänä se muistuttaa peliä hyökkäyksineen, puolustuksineen, taklauksineen, maaleineen. Toisena päivänä ollaan alkutekijöissä ja järjestetään huutokauppa. Siirtyvien roina vaihtaa omistajaa ennen uusien isäntien tuloa. 
Joulu on onnistuttu naamioimaan vuoden tuottoisimmaksi markkinatalouden julman jumalan voitonpäiväksi. Ei ole mitään uutta auringon alla. Heti joulun jälkeen kantautuu tieto, että kuningas etsii vastasyntynyttä. Kun hän ei ilmoittaudu, surmataan kaikki alle kaksi vuotiaat poikalapset. Poikkeavatko naamiohuvien menettelytavat 2 000- vuotisesta perinteestä. Kohta on Pitkäperjantai.

Ei kommentteja: