maanantai 14. joulukuuta 2009

Fantastico

Meidän puolue kehitti uuden yliopiston. Fantastista. "Minä tulen" on yhtä fantastista. "Ich komme" ja silloin hän oli jo tullut. Ei tarvinnut odottaa viikkoja eikä vuosia nähdäkseen lupauksen täyttyvän. 
Syötän vuodeosastolla halvaantunutta, kuolevaa tätiä. Pojan perhe tulee katsomaan äitiään. Tarjosin syöttövuoroa läheisille, miniälle ja 16-vuotiaalle tyttärelle. Kukaan ei ottanut lusikkaa kauniiseen käteensä, vaan sain jatkaa syöttämisen loppuun. Anopin ja mummon syöttäminen tuntui vastenmieliseltä. Minulle näitä autettavia siunaantui enemmän kuin ehdin omilta läheisiltä auttamaan. 
Virkahoitsu pyytää minua juhannuksena hoitamaan tätiä, joka muuten joutuisi sairaalaan. Hoitsu lähtee miehensä matkaan juhannusta viettämään. Samoin tädin omat hoitsut tulevat vasta keskikesän juhlan jälkeen arkena. Lupauduin ja oma maalla käyminen oli jäädä väliin. Tytär oli tullut sitä varten luokseni, että menisimme kaikki yhdessä uimaan ja saunomaan ukki mukaana. Sain sapiskaa, kun olin lupautunut kylvettämään tädin varpaita. Olisihan minullakin ollut omassa piirissä mahdollisuus viettää kesäpäivä jättämättä perustehtävää tekemättä. Nyt osaan sanoa:
- Kiitos, EI. 
Se tulee yllätyksenä. Kunta järjesti minulle ansan lupaamalla kotihoidontuen halvaantuneen äidin kotonahoitamisesta. Sain 1700 mk verojen jälkeen tililleni eikä keneltäkään peritty mitään takaisin. Äiti kuoli, jäin vielä syöpäsairaan 85-vuotiaan isän hoitajaksi. Sosiaalijohtaja oli saanut nenilleen kiirehtiessään minun poislähtöä. Hänenkään isä ei tarvinnut hoitajaa omassa kunnassaan. 
"Minun isän hoidolla ja sinun isän hoidolla ei ole mitään yhteistä." 
Hän sorvaa omaishoidontuen lainmukaiseksi. Maksettava tuki 1070 mk. Verojen jälkeen siitä peritään takaisin palvelumaksu sosiaalilautakunnalle. Omaishoidontuki ei lisännyt penniäkään meidän käytössä olevia rahoja. Valitan päätöksestä eikä se miksikään muuttunut. 

Sosiaalijohtaja vuosien myötä kertoi isänsä hoidosta. 
"Nyt isä tarvitsee hoitajan, me lapset sen maksamme."
He selvisivät rahalla istuessaan virkamiehinä kunnan sosiaalijohtajan- ja muilla johtajan palkkapalleilla. Fantastista, sanon minä. Olen saanut tarpeekseni. Kirjoitan eroamisilmoituksia yhdistyksille, mihin minut on vedetty mukaan. Mitään en ole saanut jäsenmaksunvastineeksi. 

On vain jahdattu antamaan allekirjoitus sopimukseen, jolla metsäyhtiö hoitaisi yhteistä omaisuuttamme kuin omaansa. Lyhyet on valheen jäljet. Torilla on nuotiokahvit ja esittelytilaisuus metsien hoidosta. Kolli kysyy, joko täytin arpalipun. 
- En vielä. 
- No tule mukaan toimistolle metsäpisteeseen. 
Matkalla hän kertoo, ettei varautunut pitkillä kalsareilla pakkaspäivään. Kohta kulkuset kilisevät jäässä, jos ei päästä sisälle. Silloin minulle selvisi koko metsäretkien valistustarkoitus. 
Ministeri Anttila on myöhässä tullessaan kokoukseen pääpuhujaksi. Kännykkä korvalla purjehtii sisään, vastailee muutamiin kysymyksiin ja kännykkä korvalla poistuu kokouksesta. Vastenmielinen on minulle inhorealistista. Inhorealistisen kriittinen - sitä sanaa käytti näyttötutkintomestari YEAT:n näyttökansion arvioinnissa. Hän antoi kuitenkin minulle luvan puhua pienen ihmisen puolesta. Sävy ei ole miksikään muuttunut kotimaisista puhujista. 
Obamaa katson ihaillen ja kuninkaallisia edustustehtävissään. Se on syntymälahjaksi saatu sivistys, jota meillä yritetään pönkittää rahalla ja halventamalla, kuka parhaiten keksii loukkaukset lohkaista. 
- Aleksei, Aleksei, kova olit eläessä, mutta kovempi kuoltuasi, kun hautakivien takana odottelevat kuolleittenlaaksossa mummojen vierailuja eväskorin kanssa tuonpuoleiselle matkalle. Kaikki on tyhjän päälle rakenneltu. Siitä esitän luvut, kuinka minusta tuli miljonääri. 10 vuoden ansiotulonmenetys 100 000 mk/v x10 = 1 000 000 mk. Isä vei hoidonhinnan hautaan, mutta vanhempien jäljeltä jäi minulle osakkeet ja sijoitusrahasto-osuudet 12 123,00 e. Kiinteistöt 2 883 e. Osuus kuolinpesästä 1 450 e. Metsäomaisuus 11480,00 e. Yhteensä 27 936 e. Tätä omaisuutta en voi myydä enkä käyttää lainan vakuutena, olenhan 1/8 kuolinpesäosakas ja 1/2 yhtymäosakas. Asunto-osakkeeseen on veljelläni asumisoikeustestamentti. Maksan lomakiinteistöstä turhia tieyksikkömaksuja. Samoin lankapuhelimesta korotettuja perusmaksuja tietäen, että lankapuhelinkaapeli keritään pois. PHP:n osakkeita huijarit ovat ostatelleet vuodesta toiseen. 

Olisipa valtiolla yhtä tuottoisat sijoitukset kuin minulle kertyi omaishoitamisesta. Voiko mikään olla sekaisempaa osallisuutta kuin verkkoyhteys roskaposteineen. Jos presidenttiehdokkaan ansioksi laskettiin muovikuppien kotimyynti, niin minä järjestän ansioluetteloon tekoelimien kotimyyntitilaisuuksia. Viestintäministeri on itseoikeutettu kutsuvieras. Se kuuluu hänen erityisalaansa, josta mitään en tiennyt ennen sähköpostiaikaa. 
Jos Hautala etuili Linnan kutsujonossa, hän oli siihen omasta mielestään oikeutettu. Samoin SAK:n juoksupoika mennessään lääkäripäivystyksessä kaikkien edelle. Että kehtaakin ja kyllä hän kehtaa heittää kymmenistä pikavipeistä ja uuden pankin mittavasta lainasta kertovat pankkitositteet runoroskiksen lehtikeräykseen. 

Katsoin juuri pajaesityksen kansalaisvaikuttamisesta. Pitää olla vahva ja vapaa voidakseen toimia tulevaisuudessakin. Suomi-neito valtiona on heikoilla. Uusi verkkokirjoitustaito, Fantastico, vaikka tuli liian myöhään. Sain palautteen akateemisen verkkokirjoituskurssin johtajalta. 
- Jos osallistua haluat ammatillisesti, mene vanhustyön keskusliittoon. 
- Jos kirjoittaa haluat, mene muinaismummojen muistelupiiriin. Ja etköhän ole jo lievästi dementoitunut, mene Ammattikorkean oppilastyönä järjestämään päivätoimintaan. 
Yritysakatemia antoi teoreettisen koulutuksen sukupolvenvaihdoksen luopujana. Kaikki on valmiina, mutta esteeksi tulee luopumiseenkin ehdoton ikä ja yhtä ehdoton työhistoria. Mikään ei voi tapahtua laillista tietä, sinulta otetaan ja annetaan sijoittajille. He asioivat minun leivisköilläni ja kartuttavat omaa pääomaansa. Suomi-neito on tuhon partaalla. Jos Väinö Linnan "Täällä Pohjantähden alla" -sarjaa arvostellaan taiteellisesti jälkikäteen, niin nyt voi ottaa joka sanan todesta. On kirottu ja pyydetty anteeksi kirosanoja, mutta eihän me perkeleitä huudeta apuun, vaan kirotaan asioiden ahtautta. Verkossa ollaan vapaita, vaikka karvasta leipää ostamme kaupasta. Meillä ei tunneta vanhaa, kuinka sitä uuttakaan ymmärtäisi. FANTASTICO!

Ei kommentteja: