perjantai 13. marraskuuta 2009

Naistutkimus

Seurasin mielenkiinnolla tämän vuosituhannen ylioppilaan hakiessa vihreätä oksaa akateemisena. Opiskelupaikka järjestyi ja siitä alkoi akateeminen ahertaminen. Työhön sijoittuminen askarrutti kuitenkin opintojen edetessä. Hän voisi jäädä yliopiston suojatyöhön naistutkijaksi. On ollut hiljaista välillämme opiskelukiireiden pitäessä vireyttä yllä. Itse olen antanut mennä kiireen ohi. Tänään kuulin radiosta naistutkimuksen vaihtaneen nimeä sukupuolentutkimukseksi. Siitä minulla on omat käsitykseni kulttuurisidonnaisuudesta lähtöisin. Urheilu vaatii tekemään testejä liian hyvien tulosten tarkistamiseksi, onko kyse nais- vai mieshormoonien myötävaikutuksesta. 

Marja-Liisa äitinä joutui testiin, jota ei anna ikinä anteeksi. Amerikassa kaikki on suurta, siitä kertoo Stepfen Fryn matka Kiehtovan maailman halki. Nevadassa on prostitutio laillistettua. Siitä on keskusteltu meilläkin. Toivon lainlaatijoiden tekevän opintomatkan huitsin nevadasta Amerikkaan, kuinka se laillisesti järjestetään. Stepfen tapasi ammatinharjoittajan ja ilmaisi aikeensa. Hän halusi vain keskustella tytön kanssa. 
Organisaation tavaratalon johtajatar iloisesti kikatellen kertoi toimintaperiaatteet. 
Rahasta ei keskustella makuuhuoneessa. Sovitaan etukäteen, mitä mies haluaa ja paljonko on valmis käyttämään rahaa. Kun finanssipuoli on selvitetty, on miehen esiteltävä tekovälineensä. Seuraa välttämätön KT terveydentilan toteamiseksi. 
Jos menettelytavat olisi meilläkin etukäteen sovittu, ei näitä asioita tarvitsisi puida käräjillä. 

Tämän tason seurustelusta sanotaan "rakkaus on leikkiä kahden" ja laihialaisittain ryhmässä halaillaan peilin edessä. Käyhän se aikuisviihteestä näppylänaamaisilla pojilla ja muistinsa menettäneillä ukoilla. Siinä välillä on vastuunsa tuntevat aikuiset, jotka ymmärtävät ihmissuhteen seuraukset. Jotkut ovat ainaisella soitimella sukupuolesta riippumatta. Se on puoluepoliittista sukupuolitutkimusta laidasta laitaan. (KT -lyhenne ei selviä googlehakuna. dnan sähköposti on jotakin sinnepäin ja miljonäärin raha on muuttunut yhtä haluttavaksi.) Sairasta, sanon minä. Laillistettuna se poistaisi rikollisuuden sukupuolten vuoroin vieraissa käymisestä.

Ei kommentteja: