sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kaikessa näytä käsiala Luojan

Jokaisella ihmisellä on oikeus riittävään toimeentuloon, terveydenhoitoon ja koulutukseen. Norjan prinssi puhuu näiden oikeuksien puolesta kuninkaallisella arvovallalla. Toinen maailma piipertää hiilijalanjälkiä. "Tulos tai ulos" on suomibrändin vaatimus. Näillä jäljillä pelotellaan, kun Luojan käsialaa yritetään häivyttää tuntemattomaksi. 

Sveitsi kieltää minareettien rakentamisen. Ne ovat osoitus poliittisesta vallasta vieraan valtion alueella. Vihtaniemellä kunta toteutti saman asian tuomalla uusrikkaat mökkiläiset hulppeine huviloineen lisäämään sijoitetulle pääomalle lisäarvoa. Kunta on kuitenkin kollektiivinen hallintomalli. Kukaan ei ota vastuuta jokaisen oikeudesta riitävään toimeentuloon, terveydenhoitoon ja koulutukseen. Junaturman opetus naapurin hallinnosta. He eivät tiedä, mitä maaseudulla tapahtuu. 

Talvisodan alkamissyytä on pompoteltu puolelta toiselle. Sodassa vallitsi vielä vapaussodan henki. Kunpa teitä olisi paljon tykinruuaksi. On kiire vaihtaa rahaksi 100 000 M-merkkiä veteraanirahaston kartuttamiseksi. Viimeisenkin kuoltua voisiko meidät saada ostamaan M-merkin veteraanin muiston vaalimiseksi. Juhlapuhuja vetosi omaisten vastuuseen huolehtia veteraaneistaan. Jokainen käskyjä noudattava on tehnyt sen vapaasta tahdostaan. 

Minusta on tullut kansalaistottelematon, kun luvan perästä ääneen ihmettelen kaikkia vääryyksiä. Asettelen kivet kuppiin, mutta pahantekoon en tule mukaan, vaikka poliittisesti kutsutaan mäkättämään lammaslaumassa. Kun oli nälkä, oli valmis hankkimaan pyydettyjä tietoja. Kun tiedot oli luovutettu ja sardiinipurkki syöty, sai agentti kuulan kalloonsa. Hallintohimmeli on pimeimmän ajan puhdetyötä, jota jokuveli valvoo ja muistuttaa häntäpään päätösten hitaudesta. Ei Luojan käsiala eikä Suomen presidentti ole turvassa julmalta jumalalta, joka ahmii omat lapsensa.

Ei kommentteja: