sunnuntai 15. marraskuuta 2009

009700

Koodi on hukkunut. On kiire kirjaamaan 00 -alkuiset ja 00 -loppuiset numerosarjat näkyviin, aukeaisiko tiedot sen takaa kuin taikasanalla. Olen oikeilla jäljillä. On aika repiä rakenteita ja aika rakentaa. Olen siirtynyt uuteen ulottuvuuteen verkossa. Paikkaa en vaihda vielä lentävällä lautasella, mutta tiedon siirrossa turvaudun sähköiseen mahdollisuuteen. Muuten telepatia pelaa samanaikaisena ajatteluna matkojen päässä. Joskus se tuntuu painostavalta kuin lähestyvä ukonilma. Kun viesti on perillä ja siihen on tullut vastaus samaa linjaa, aurinko paistaa jälleen. Tvitter ja facebook eivät ole minun alaani. 

On markkinat kuin tätini halvaantumispäivänä. Silloin hautaustoimiston Musta Ukkonen näki tulevasta palveluntilauksesta. Muuten on ollut hiljaista bisnesmielessä. Ihmiset ovat pysyneet elossa. Työttömyystilanne on huonontunut, tilaukset antavat odotuttaa itseään. Joku tekee halvemmalla, jossakin on rahanarvo edullisempi. Sieltä otetaan, mistä saa halvalla hyvää. Suomi-neito on hinnoiteltu ulos. Huijarit lähtivät harjoittamaan siirtomaapolitiikkaa riistämällä halpatyövoimaa saadakseen itselleen enemmän voittoa. Siitä kertoo julkiset verotiedot, joitakin on onnistanut rahalla mitattuna. 

Nyt on tullut pulma eteen, kun ei tiedä, kuinka pienillä rahoilla toimeentulevat ovat tyytyväisiä. Suuret setelit aiheuttavat päänvaivaa. Pitää istua rahakasansa päällä kuin Roope Ankka kullankiilto valona. Sodan aikana peitettiin ikkunat, ettei valotuijut paljastaisi viholliselle olinpaikkaa. Se on varhaislapsuusmuisto elinvuoden ensimmäisestä talvesta. Kaikki muistot ovat tallessa filminauhalla. Filmiesitykseen ei vain ole laitetta näyttää sitä ulkopuolisille. Hengityssessiossa siihen tutustuin. 
Olisi yksi terapiamuoto istua vierellä ja pitää luonnollisen hengityksen rytmi yllä. Tulee helposti hengityskatkoksia, kun alitajunta näyttää kohtauksia elämästä, joita ei tiedä olevankaan. Kulttuuri mielenterveyden tukena on jotakin tähän verrattavaa. Voin samaistua näkemääni, lukemaani, kuulemaani. Olenhan siellä ollut minäkin. Musiikki varsinkin puhuttelee ja auttaa siirtymään ajassa ja paikassa milloin minnekin. Kuka näistä ei mitään ymmärrä, on turha selitellä hänelle tunnetilojaan. 

Vanha saarnamies luetteli kaikki puheessaan käyttämänsä Raamatun luvut ja jakeet. Minusta se kuulosti kirjanpitotietojen ääneenlukemiselta. Kuolemanmummot kehuivat: Oli hyvä saarna. Minuun se ei kolahtanut, kaikki sisältö jäi numerotiedon alle. Käsikirjoituksiin on lisätty lainauksia kirjoista, jotka toinen tunnistaa lähdekoodiksi. Menee kerran läpi, mutta sitten tympii kirjaviisaus ja tietokilpailun kuuntelu. "Kyllä ne ovat viisaita", ladellessaan tyhjänpäiväisyyksiä. Politiikassa ollaan ajauduttu tähän tilanteeseen. Kokemuksen tuomaa viisautta ja sydämen sivistystä ei ole. Olisiko kouluolosuhteet toiset, jos presidentti olisikin tehnyt elämäntyönsä kansakoulunopettajana. Siitä on todistettua tietoa. 

Ranskalainen nunna, 75 v, joutui eläkkeelle opettajantoimesta. Hän rukoili lähettämistään maailman pahimpaan paikkaan. Löysi itsensä Kairon monimiljoonaiselta kaatopaikalta. Opetti siellä lapsia lukemaan ja pyysi aviomiehiltä lupauksen, ettei viikkoon hakkaa akkaa. Näin pienestä alkoi paremmat ajat. Lukemaan oppineet lapset pääsivät pois kaatopaikalta ja perheväkivalta väheni. Meilläkin olisi tätä työtä ja työhaluisia, mutta liiketaloudellisesti se ei kannata millään osa-alueella. Elämässä ei ole tunteille tilaa. Olemme kuin elävältä haudattuja zompeja. Sitä juhlistamaan on jo kutsukortit lähetetty ja puvut tilattu. Kuka kenenkin rinnalla saa irvistellä, se on voittajan palkinto.
Meille aika-, eläke-, hoivapommiksi määritellyille on langetettu tuomio. Ikä 64 vuotta on ehdoton. Työhistoria on yhtä ehdoton. Ei oteta huomioon aikaa, jota on eletty. Mitä on tehty itsensä ja perheensä elättämiseksi. Kaikki se on tullut turhaa tämän päivän piäsnuatsikoiden mielestä. Siitä neljännestä ukkaasista en pääse mihinkään eikä sitä voi kumota. Tulee katasroofit toisensa perään eikä niihin ole osattu varautua. Ei edes Hitler voinut nähdä elämisen mahdollisuutta rakentaessaan maanalaista verkostoa Kotkanpesän alle.

Ei kommentteja: