torstai 5. marraskuuta 2009

009600

Jo on aikoihin eletty. Kiirehdin kirjaamaan 009600 otsikoksi, kun luvattiin perjantaille minuakin sivuavia otsikoita. Kuulin kutenkin heti aamukuudelta ampumisvälikohtauksesta amerikkalaisessa tukikohdassa. Ampuja majuri, psykiatri, joka hoiti taistelustressistä kärsiviä. 1-osaisesta prosessista 2-osaiseen käytäntöön. Meillä ollaan jälkijunassa asiassa kuin asiassa. 

Kaasuputken rakentamisen luvanvaraisuus edistyy, 1-osaisessa hyväksytty Tanskan ja muiden 1-osaisten maiden rinnalla. Meillä on kuitenkin 2-osainen käsittelyprosessi. Mitä sitten kun putki on 50 vuotta painunut pohjamutiin, siitäkin on keskusteltu. Ovatko v. 2060 keskustelijat vielä 2-osaisten päätösten kannalla? Mitäpä se minulle kuuluu, niin maa makaa kuin petaa. Minun 1-osainen elämä oli neljännen ukkaasin vaiheessa täyttäessäni 50 vuotta. Julkilausuttu toive oli saada liputtaa puolitangossa juhlapäivänä. Olin tehnyt seuraavan siirron palatessani vanhempieni luokse omaishoitajaksi. 
Aloitin kunnallisella kotihoidontuella. Perustelin sen 1-osaiseksi tapahtumaksi. Sitten tulee 2-osaiset tulkinnat, tulee omaishoidontuki ja kaikki siihen liittyvät 1-aivoisten päätökset. Kun jokainen valtaakäyttävä on saanut omat dementoituneet vanhempansa hoitoon, voi loppuja n. 270 000 omaishoitajaa käsitellä mieleisellään tavalla. Lastata heidät yksipohjaisiin öljytankkereihin, joita kukaan ei halua satamiinsa tuomaan öljyvahinkoa. Seilasin 10 vuotta isän kanssa tuttuja katuja. Poistuin potemaan posttraumaattista stressireaktiota, jota sodasta palanneet sotilaat kärsivät. Puhuin ääneen 1-osaista elämääni esitellessä projektissa, kuinka maailma on muuttunut lehti-ilmoituksella.

" Uusi johtaja, uusi hieroja, aasialainen tyttö hieroo alasti." Siihen älähti palvelukeskuksessa työnsä aloittanut fysioterapeutti, ettei se pidä paikkaansa. Oma kokemukseni 1986 oli toinen. Vanhat miehet palasivat housujen riisumiseen aina johtajaa myöten. Kuka ei kehdannut selvinpäin, teki sen kännissä minun ollessa tauolla. En voinut hieroa ja hukkaan meni strippausesitys. Hurtti Ukko tallenne muistuttaa tuosta tapahtumasta. Jos ESS:n etusivun otsikko paljastaa hieronnan 2-osaisen prossessikehityksen, voin minäkin puhua kokemuksesta ääneen. "Thaihieroja myöntää seksipalvelut." 

Hämmästykseni oli suuri pitkän tauon jälkeen tervehtiä hierojien edunvalvojana kansanedustajaa. Olin jo yli 60 vuotta. "Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa 'kuka kysyy, kuka maksaa' -periaatteella. Oliko hän kadulla partioimassa hierojia ja värväämässä heitä EU:n alueelle naiskaupan kiintiöön Suomen osalta? Jos joku nainen eduskunnassa antaa aihetta elämäntavastaan, sitä ei pidä yleistää 2-osaisena prosessina äiteihin, jotka hoitavat tulevaisuuden toivoja. Tämä luulosairaus pitää hoitaa pois ennen kuin taistelustressi puhkeaa epätoivoisiin tekoihin. Ruotsalaisuuden päivänä Suomi-neito punastuu, kun maine on 2-osaisessa vaiheessa Syntisenlaulunmaana. Isänpäivä on minulle miehenmitta, josta kaikki pörröpäät saavat tukistuksia oikein lukkarin kädestä käryn käydessä.

Ei kommentteja: