maanantai 21. syyskuuta 2009

Puimakoneen nalikat

Se on totisinta totta. Lankapuhelinyhteys katkaistaan saunalahden tilauksesta, uskottelee dna. Saunalahden kotipuhelin on vasta matkalla koodin takana eikä vielä tullut postista saapumisilmoitusta. Viestintävirasto lähettää mediamaksulaskun. Siirryttiin digi-aikaan. Analogiset lähetykset loppuivat ja niin loppui myös tv:n katsominen.
Lankapuhelinyhteys pätki, ostin jo kolmannen puhelinkoneen. Sanottiin, että siinä on vika. Tullaan katsomaan 67€ -tarkastusmaksulla. Vika korjataan kuitenkin kellarin ja kerroksen välillä. Tietokone on vanha, ei voi enää laittaa virustorjuntaa. Ei voi katsoa areenaa. dna ostattaa uuden modeemin ja antaa 50:n sähköpostiosoitteet/nippu yleiseen jakoon. Roskapostia on riittänyt sen jälkeen. Kyttä kyttää kyttää ja kytälläkin on kyttä.

Ilman näitä valvovia silmiä oltaisi jo se kielivähemmistö idässä kuin marilaiset. Tai suunta on kovaa vauhtia lähestymässä. Poliitikoilla ei ole mitään vastuuta meitä kohtaan. On vain oikeus keksiä uusia maksuja oman mukavuuden ja tulevaisuuden varmistamiseksi. Onko siellä kylmä vai kuuma?

Kiinalaisessa helvetissä on juuri niin mukavaa kuin on elämä tänä päivänä. Sinne siirrytään tietämättä, että on kuollut ja jatketaan samoilla linjoilla, mitä keksi meidän maksettavaksi. Tämä on pimeetä touhua ja pilkkopimeys vain lisääntyy.

- Sinun takiasi tuli tämä rahan meno, sanoi Venemestari isälleni. Naapuri hälyytti isän hätiin, kun kunnanmökissä Venemestari sai halvauskohtauksen yöllä. Hevonen valjaisiin ja Venemestari monen miehen voimalla rekeen. 
- Minne päin suuntaisi. Kotona vanha sairas Reetta, pitää viedä kunnaliskodille. Inkeri ottaa vastaan ja kysyy.
- Tuletko hakemaan hänet pois? Isä ei lupautunut. 
Venemestarin valkaisusta on monta tarinaa. Vettä sai vaihtaa aina uuteen, kunnes keltaisenharmaa pohjaväri löytyi. Hinta pesusta oli 800 mk. Isä ei ottanut mitään sairaankuljetuksesta tiettömän taipaleen takana. Onneksi ei ollut kelirikko. Edessä kantava jää ja umpihanki. Aika on mennyt ohi huipuilta varmistellessaan tulevaa kohteluaan, mutta nyt pesun kohteena on raha. Mitä niistä sulhasista sanottiin ennen vävyksi tuloa. Onhan tuo sellainen kynnellä tapettava.

Ei kommentteja: