maanantai 14. syyskuuta 2009

Kenelle kellot soivat

Aikanaan olisin erottanut kotikirkonkellot tunnistettavien joukosta. Nyt en enää muista kuin tunnelman ehtookellojen soiton kantautuessa järven yli. Pyhä on alkanut. Viimeinen tähkä on poimittu. Viimeksi kuuntelin sielunkelloja isälle kotikirkonmäellä.
Tämän päivän kellot ovat saaneet uuden merkityksen erottamaan yksilön massasta.
Jos olet nainen, hieroja (olet ollut) omaishoitaja, sinusta kuuluva hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmaksi.
- Etkö tiennyt, äitisi lähti syöpään kuolemaan?
- Kaikkien kuuluu tietää, että sehän joutui lataamoon.
- Älä tule meitä opettamaan.
- Laitoksesta lähetettiin halvaantunut äiti kotiin ilman apua. Saivathan hoitajat palkkaa, onko laitoksessa yksi vai yhdeksän mummoa.
- Mene pois, isäsi otetaan laitokseen pakkohoitoon. Hoidot lopetettu, tilasin kuolintodistuksen hautaamista varten. Isääni ei tapettu, mutta kuivatettiin nesteenpoistopiikillä lihakseen kolmessa kuukaudessa luurangoksi. Näin tehtiin auton alle jääneelle siilille. Vietiin katolle, tuli aurinkokuivattu piikkipallo.
- Rahat loppui, ukki jouti kuolla.
- Kuoltua isästä tuli miljonääri, minusta miljonääri-isän perijä. Sisaruksista pienmetsänomistajia.
- Kunta varaa meidän rannasta muukalaisille hautausmaan, kun vielä ei ole toteutunut kunnan hanke EU:n suurella ja kunnan pienellä rahalla viihde- ja vapaa-ajankeskuksesta.
- 6.2.2000 presidentin valinnan jälkeen paluu takaisin sinne, mistä olin lähtenyt.
- Ei kannata aloittaa työntekemistä, Lahdessa on paljon työttömiä hierojia.
- Pankki oli myynyt vuokralaiselleen osakkeet Käsityöläistalosta. Omasta työhuoneesta pakotettiin luopumaan välimiesoikeudella uhaten.
- Puhun hieronnan puolesta hierojan näkökulmasta, lääkäri puhuu samasta asiasta. Lääkärin mielestä minä kehuin itseäni!?
- Edunvalvoja täydensi kolmen koplan käsitystä. Hieroja on kuin katuhuora, pitää hieroa "kuka kysyy, kuka maksaa" -periaatteella.
- Kolmas oli vaihtanut alaa hautausurakoitsijaksi. Minun muistikuva pornofilmit hänen järjestämälle koulutuspäivämatkalle. Kukaan ei valvo yrittäjän sopivuutta alalle, muuten kuin naisyrittäjän kohdalla.
- Urheilussa on dopingtahra. Mutta luonnonoikku hyväksi juoksijaksi naisten sarjassa on vielä ratkaisematta.
- Älä erotu massasta, ole lättäjalka kaduntallaaja muiden medborgareiden kanssa. Jos on polvessa kusta, sitä ei ole päässä enkä lähde tekonivelleikkaukseen hälyytysajoneuvolla vietynä, vaikka olisi vanhentuneita proteeseja, joille pitäisi löytää tarvitsijansa. Tietysti sairaalat tarvitsevat koekaniininsa. Perun ajan lääkärin varaamalle psykiatriselle käynnille, kun en suostunut hoitosuunnitelmaan; lisättyyn lääkitykseen, kukonhelttaan ja tekoniveliin.
Kenelle kellot soivat ja milloin, sitä ei voi valita. Poliitikot ovat tämän päivän kellonsoittajia, soittavat koko elämänsä väliinpudonneille ja selvinneille omaksi edukseen, kunnes itse ovat kuuntelemassa omia ehtookellojaan.

Ei kommentteja: