keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Sullakin on sadan metrin suolet

"Suolistoa kuvataan usein sielun äänitorveksi. Siksi on tärkeää, että stressaavassa arjessa osaa ottaa aikaa rentoutumiselle. Näin myös suolisto rentoutuu. Aterioista ja vapaa-ajasta tietoisesti nauttiminen edistää toimivaa ruoansulatusta."

Rebekan sukkanauhan löytäjälle oli luvassa ministerin vaatimaton virka, puolet valtakuntaa ja tietysti prinsessa. Mutta ottiko Rellu lahjukset vastaan, - jatkoi maantien tallaamista. Sama laulaja laulaa "aivoista kasvaa karvat pään ja sullakin on sadan metrin suolet." Suolia en sekoita vatsahieronnassa, mutta olen törmännyt poikkeamaan, että umppari onkin vasemmalla puolella ja kaikki muukin peilikuvana sisäkaluissa. Täytyy ottaa huomioon vatsahieronnassa hieronnan suunta. 
Tulevaisuuksien ennustuksissa on käytetty sisäelimiä, mutta en syvenny nyt siihen, vaan katson, mitä tähdet kertovat. Isäni on kiinalaisessa horoskoopissa villihevonen, siksi tämä hevosen suolistokuva. Alkaa kaurapussista hevosella. A. vatsa (vellipussi), B. ohutsuoli (ohukaissuoli alkuosa), C. umpisuoli (paksusuolen loppu umpisuoli, jossa matomainen umpilisäke), D. koolon, E. pieni koolon F. peräsuoli.

 Kunnan osuus Vihtaniemen yksitystiestä oli puuttuva suolen osa. Talvisavuilla oli kotinsa tien varrella. Miehuutensa päivinä asukkaat olivat saaneet tien aikaan. Tuli viihde- ja vapaa-aika, tuli jakajankäsi. Oli vuosi 1986, isä otti yhteyttä tietoimituksen jälkeen, kun kunta vei juosten kustuja jälkiä tien puolelleen Pahkasaloon. Se otettiin omankädenoikeudella. Heillä oli lapsuuskodin uimarannalle parempaa käyttöä. Se toteutuisi kunnan pienellä ja EU:n suurella rahalla. Isäni oli jo vanha, sairas mies, joka ei ollut tottunut sanelupolitiikkaan. Kirjoitti minulle pettymyksestään. Valitettiin ja maksettiin viulut tyhjästä tuloksesta. Eduskunnan oikeusasiamiehen vastaus kirjeeseeni noudatti tämän päivän poliittista linjaa. Jos viitsisin, ottaisin yhteyttä ympäristö- ja liikenneministeriöön, mutta tyydyn seuraamaan tilannetta kansainvälisen rikostutkinnan valossa. 
Kolmen vuoden kuluttua isälläni todettiin peräsuolisyöpä ja hän sai avanteen navan vierelle mahanahkan läpi. Tien pää on tukossa, vaikka tiekunta on yrittänyt pakkokeinoilla pitää sitä auki. Naisena se on tuntunut joukkoraiskaukselta. 6 kunnan luottovirkamiestä ja minä altavastaajana. He olivat toteuttamassa veneluiskaansa tienpäähän omalla oikeudella lahjotun avustajan äänellä. 
Villihevosen tarina on yksi kuudesta miljardista muusta tarinasta. Kunnan toimenpiteet käsitellään aikanaan siellä, missä muutkin aluevaltaukset. Siitä minulla on varma tieto. En noudata rahoittajan ohjetta, että ottaisin 4H-kerhon yhteistyökumppaniksi. Villihevonen ei sairastunut kaasu- eikä hiekkaähkyyn vaan stressistä johtuvaan suolitukokseen, jota syöväksi sanotaan. Se on suomi Levengoodin mielestä. Nivus - ja napatyrä saattaa tuottaa vatsahaavan tyrijöille.
Linkolasta ei tullut yliopistomiestä, kun hän ei välittänyt ymmärtää lehmän ruoansulatusta. Hänestä tuli kalastaja. Herra Huu laulaa hevosenhoitokirjaa, joten siirryn taustakuoroon.
Suolisto toimii autonomisesti eli ihmisen tahdosta riippumatta. Olet mitä syöt.
Isäni hoiti avanteensa itse äidin eläessä. Tyhjentäessään pussin hän polvistui WC-pytyn viereen päästäkseen tarpeeksi lähelle. On näitä turhempiakin polvistumisia nähty. Sitten pussi vaihtui kertakäyttöiseen maanantaikappaleeseen. Isälleni ei ollut varaa antaa ehyitä pusseja apuvälineeksi. Tätä showta katsoessa tulin ajatuksiin, että isän olisi pitänyt kuolla 1989 minun harjoitteluaikana. Olisi säästytty kaikelta nöyryytykseltä. Kun isä joutui vuodeosastolle, hän valitti mahanahkan kirvelyä. Hoitaja katsoi, mikä oli vialla. Sairaalassa ei oltu puhdisteettu pussin alta, vaan iho veresti ja alkoi mädäntyä. Kotona ei koskaan tapahtunut tällaista. Hoitaja sanoi, ettei heillä ollut avannehoitajaa. Minäkö olin ollut kouluttamaton avannehoitaja. Mietipä sitä "leipäpappi", jolla on työaikalaki turvanaan, palkka tulee tilille, eläke kertyy, lomapäivät juoksee ja lomaltapaluuraha odottaa. Organisaatiossa pitäisi olla koulutetut hoitajat hoitamaan avanteita. Tai priorisointiin vedoten annetaan syöpään kuolla leikkaamatta.
Samanaikaisesti olin euroopanomistaja, kun hoidin yhteistä lahjakirjalla saatua omaisuutta. Sitäkään en osannut hoitaa. Kunta tiesi paremmin oikeutensa vanhempieni jättämään perintöön. Haudankaivaja oli onnistunut saamaan lapsettoman pariskunnan omaisuuden lupaamalla vanhuuden hoidon. Heidät hoidettiin eläkkeellään laitoksessa. Haudankaivajalle kohosi hulppea huvila ja omakotitalo kirkonkylän keskellä. Jokainen kunnassa halusi olla edunsaaja "kuolleitten sielujen" metsästäjänä. Tähdet kertovat sen.

2 kommenttia:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

tämä kuva antaa lohtua kirjoittajille: aivoista alkaa suolisto;)

Anonyymi kirjoitti...

Haasteiden heinäkuu vaatii tyydyttämään elämännälkää. Nälänkeskus aivoissa ilmoittaa, että maha on tyhjä ja janonkeskus kehoittaa juomaan. Suolisto tekee tehtävänsä ottaen ravinnosta kaiken tarvitsemansa, energian ja vitaaliaineet. Kauneuskin on katsojan silmässä. Apollolle kiitos Saiman-päivä ruususta.