lauantai 25. heinäkuuta 2009

Nettipaasto

Viikko on vierähtänyt ilman sanomalehteä, ilman yhtään radiouutista, ilman tv:n ajankohtaisia tai uusintalähetyksiä, ilman tietokonetta nettiyhteyksineen. Ainoa tekstiviesti: 
- Hej fru mamma, bättre sent än aldrig... Gratulera på födelsedagen! Ha en trevlig vecka i herrgården! Hälsa Katariina. Hej, hej.... 
Puheluun vastasin. Huoltomies oli menossa kotiini tarkastamaan vuotavaa kattoa. Sekin vielä. Viikko kaukana kavalasta maailmasta antoi etäisyyttä katastrofeihin, joilla meidät pidetään pelossa ja herrannuhteessa. Meillä oli ihan muut jutut hiukan poiketen edellisten kesien leireistä. 

Kerrankin isovanhemmat olivat tärkeässä tehtävässä lastenlasten kanssa leirillä. Itse olen ottamassa etäisyyttä, kun on välimatkan kasvattamisen aika, ettei mummosta tule läheisriippuvainen. Kerta vielä kilttien jättiläisten mummona ja sijaismummona. Kaikilla lapsilla ei ole mummoja elossa. Olen onnekas, kun 15 vuotta on kulunut kohtalokkaasta joulusta. Pieninkin kilteistä jättiläisistä sanoi voivansa hyvin. On kaunis rusketus ja hymy herkässä. Satusuomalainen jatkuu jossakin Muumitalon ja Röllin töllin välimaastossa nettiyhteyden päässä. Minun rakas mummola on tyhjillään oleva Mummonmökki, jonka paikalle kunta näki kohoavan oman lomakiinteistönsä. Maksan jo heidän mielikuvistaan tieyksikkömaksuja lomakiinteistön mukaan. Maaoikeudesta yksipuolisesti haettua lopullista päätöstä odotellessa lapset käyvät lähempänä Ötönkodoksi nimittämässään mummolassa. 
Sukupolvenvaihdos on vaiheessa, kun lähetän jatkajat tiekokoukseen puolustamaan perintöoikeuttaan minulle perintönä kuuluvaan lapsuuskodin uimarantaan. Sonera toteuttaa tietoyhteiskunta kaikille -lupausta omalla rahastusliikeidealla. Kerää lankapuhelinkaapeleita pois, jos lakkaa maksamasta korotettuja perusmaksuja. 
Vaikka maksut on maksettu he viestintäministeriön suostumuksella tekevät niin kuin ovat kaavailleet. Nyt tapetaan jo viimeisetkin lypsylehmät. Heimo selviää kuivasta kaudesta nautalauman turvin. Otetaan verta suoraan kaulasuonesta ja juodaan se muun nesteen puuttuessa. Rahastajista on tullut pelottava verenimijäsukupolvi. Kuppaavat kuoliaaksi. Siitä kertovat laajenevat hautausmaat valkoisine risteineen. On aika tehdä retki merenrantaan.

Ei kommentteja: