torstai 16. heinäkuuta 2009

Kingdom - kuningaskunta

Puutarhassa tuoksuu ruoka tanskalaisittain. Maajussi keräsi rentunruusun kevätversoja ennen horsman kukintaa kaupunkilaisille parsaksi. TV:stä on tullut tosi-tv, kun valikoi katsottavansa. Derrick lähetti kirjeen ja Peter Kingdom:in lakitoimisto saa selvittää minunkin kuolinpesän. Se on totuus perinnöstä. Kun kaikki velat on maksettu ja pesästä omankädenoikeudella osansa vaatineet ovat päässeet lakisääteisiksi toimitusmaksujen kerääjiksi, niin loput saan pitää nimellisesti. En muuten. 

 Pesänhoitaja ottaa ensiksi kaiken irtaimen radioista mehupulloihin. Mehujen keittäjällä ei ollut edes tekijänoikeutta kuolleen rouvan kellarissa säilytettyihin mehuihin. Muistuu ja maistuu varmaan samalta tunnelmoidessa, kuin juutalaisen ihosta tehty lampunvarjostin valaisee pyhimyskehiä. Klovni on roolissaan mietteliäs, mitähän nyt esittäisi ja millä naurattaisi työuskollisia sorvinhoitajia. Onneksi on tullut valikoiva kuulo. Enkeli on ruvennut sulkemaan korviakin, että aikaisin aamulla uutiset menevät ohi. Mitä minun tarvitsee tietää kaukaisista ja läheisistäkään asioista, kun en millään tavalla ole vaikuttanut joukkomurhiin. Obaman äänen kuulen aina vierailuilta, Afrikastakin. Meidän toimijat Bushin ajalta voisivat mennä itseensä ja vetäytyä maksamilleen eläkepäiville maatiloilleen, kartanoihin tai siivoamaan jälkiänsä käyttämiensä toimistojen todistusaineistosta. Mikä on salaista, mikä muutettavaa ja mikä poltettavaa. 

Totuudesta kertovat jäljet eivät pala tulessakaan. Islanti on samassa tilanteessa hingutessaan EU:hun kuin Suomi edellisen laman aikana. EU:hun kuuluminen tai kuulumattomuus ei pelasta kansoja. EU:sta on saatu syntipukki, kaikki johtuu siitä. Meillä ei enää päde syyn ja seurauksen laki. Eu sanoo: 
- Tule tänne syyparka, täällä on niitä entisiäkin.

Ei kommentteja: