keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Käärme vatsassa

Puoli vuotta kävin harjoittelemassa hierontaa Juntusen yksitysessä hieromaopistossa. Se toimi asiakasperiaatteella. Oppilastyönä hinta oli halvempi asiakkaille, jotka olivat tottuneet käymään Juntusella kurssien vaihtuessa. Vanhat patut tulivat opettamaan nuoria naisia. Ikä suojeli minua, etten joutunut kuin hierojagurun kohteeksi, jolla oli oma mielenkiintonsa asiakkaisiin. Nukuin kotona lääkärikirja kainalossa, sillä anatomia ja terveystieto hierojan tarpeisiin piti päivittää. Minut rekisteröitiin laillistettuna hierojana lääkintöhallituksen luetteloon laillistettujen lääkäreiden ja fysioterapeuttien joukkoon. 

Vanhaa tietoa lukiessani ihmisestä törmäsin käärmeeseen vatsassa. Paksusuoli oli se käärme, jolle ei tiedetty tehtävää. Siksi se käärme joutaisi poistaa. Nyt eletään tätä aikaa. Mikä on muuttunut ja sairastuttanut paksusuolen, että sitä pitää typistää peräsuolesta lähtien aina ohutsuoleen ja vatsalaukun pienentämiseen asti. Liikalihavuudessa ohitetaan vatsalaukku, ettei niin paljon voisi ahtaa itseensä roskaruokaa. 
Tähdet kertovat sen. Kiinalaisessa horoskoopissa olen käärme. Lääketieteellinen astrologia jakaa kehon osat tähtimerkeille; rapu - vatsa ja kohtu.
Sitä suuremmalla syyllä minulla on käärmeen suolisto. 1. ruokatorvi, 8. mahalaukku, 13. suolisto, joka päättyy peräaukkoon. Muistuttaa Vihtaniemen tietä ennen kunnan uusrikkaiden mökkiläisten tuloa. Käärmeen häntä ilman tietä liuruaa sinne tänne. Nyt sille on tullut hoitokunta, joka hoitaa Rantalan tietä. Tårtta på tårtta on pakållisen heinäkuun tuotetta. Nimikilvet muistuttavat venäläisinä punaisesta heinäkuusta. Itse jäin Vysotskin kautta, kanssa ja hänessä tien vangiksi.

Itämaissa ihmistä ajatellaan kokonaisuutena, kun taas länsimaissa ihminen pilkotaan osiin. Tämä edustaa jälleen sanataiteessa minun vahvuuttani - "Taide ja taudit". Kun hieronta aloitetaan varhaisessa vaiheessa, tulee siitä persoonallisuutta vahvistava tottumus ja tärkeä yhteyttä pitävä linkki vanhempien ja lapsen välillä. Kun yhteys toimii, lapsi saa helpommin kerrottua vanhemmille elämänsä eri vaiheissa mieltä painavista asioista. Onko vaiva selässä vai mahassa, ota siitä selvää ja tee rätinki.
Tästä alkaa "11 kirjaa rakkaudesta". Enempää rakkauksia ja kytköksiä ei elämääni mahdu.

Ei kommentteja: