lauantai 6. kesäkuuta 2009

Lomakiinteistön omistaja

Slummien miljonäärin ja valituspäätöksen siivittämänä suon itselleni näkymättömyysmerkin kädet kyynärpäitä myöten ristissä. Kummitädilleni annoin vapautuksen luottamustehtävästään istua 75-vuotiskuvassa kädet ristissä kyynärpäitä myöten. Olimme tulleet tasa-arvoisiksi käymällä samoja polkuja. Kummin osuus minussa on 1/6 perimässä. Kiteytän sen puhemieheen: Kun akka on puhemiehenä, on piru perämiehenä. Meistä tuli miljonäärejä hyvin erikoisella tavalla. Ei annettu optioita eikä osakkeita. On tehtävä saaduista leivisköistä tili, kuinka käytin mä kanteleen.
 


Väestötietojärjestelmä
Väestörekisterikeskus
 

Sain Postilta kirjeen nimelläni: Hyvä loma-asunnon omistaja.
Soitin Postiin kysyäkseni, mikä on "loma-asuntoni" osoite. Siellä ei tiedetty osoitetta. Väestörekisterikeskus on kuitenkin osoitelähde. Nyt kysynkin, mistä selvitän rekisteröinnin aiheen. Onko se Maanmittaustoimisto vai kenenkä tehtävä on huolehtia, että minua ja omistamistani koskevat tiedot ovat oikeat.
Vai ollaanko siinä tilanteessa kuin Virossa, että kuka tahansa voi esitellä maatilan omanaan ja myydä toisen omistaman talon hyväuskoiselle ostajalle omistajanoikeudella. Onhan Viro vapautunut
vasta äskettäin Neuvostoliiton vallan alta.
Verottajalla on tiedot: Omistusosuuteni on puolet (½) Rantala 1:168, Kiinteistöyhtymä Tirkkonen, Tuusniemi.
Näillä tiedoilla ei sinne taiota loma-asuntoa. Jäljellä on yli 100 vuotta Tirkkosen suvun hallussa ollut, nyt vain vanha rakennuspaikka, jota ei ole muuhun käyttöön koskaan muutettu. Itsestäni, asioistani ja omaisuudestani vastaavana pyydän saada neuvoa, kuinka minua koskevat tiedot saan rekisteröidyksi oikein, etten tulisi mainoskirjeilläkään olemattoman omistajaksi. Uskon väestörekisterin pitämisen olevan lainalaista toimintaa, ettei kukaan virkansa puolesta omaa etua tavoitellakseen voi antaa vääriä tietoja.
Ystävällisesti
Tieltä eksynyt kysyjä omalla nimellä

Ote vastauskirjeestä:
Teimme 1980-1990 luvuilla tarkistuksia koskien rakennusten käytössäoloa ja siinä yhteydessä meille on ilmoitettu, että ko. rakennusta käytetään lomailuun. Olin tänään yhteydessä Tuusniemen kunnan rakennusvalvontaan, ja sain sieltä tietää, että tietomme ovat edelleen oikein.
Lähetän Teille oheisena näytönkuvan rekisteritiedoistamme. Käyttö: Käytetään loma-asumiseen.


Jos tiedoissamme on mielestänne jotain virheellisyyksiä, pyydän Teitä ystävällisesti ilmoittamaan niistä meille.
Toimistosihteeri

Puhelinkeskusteluumme viitaten olen tänään muuttanut kyseisen rakennuksen käytössäolotilanteen.
Oheisena näytönkuva tämänhetkisestä rekisteröinnistä.
Käyttö: Tyhjillään
Ystävällisesti
Toimistosihteeri

12.6.2009
Kuopion seudun maistraatti
Kuopion yksikkö

- jatkuu

Ei kommentteja: