maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kesädekkari kotonahoidetun päiväkirjan mukaan

Annoin isälleni vuoden vaihtuessa kalenterin. Hän merkitsi ylös kuinka paljon on sen päivän annos tyroksiinia. Päivästä päivään 1 ja 1½ vaihtelivat. Lääkkeet jaoin lääkemääräyksen mukaan otettavaksi aamupalan aikana. Minulle kalenteri on tarkistusdokumentti, kuinka paljon oli päivän tyroksiinipillerien määrä. Voin lukea kalenterit päivä päivältä. Mikä oli minun osuus isäni päivässä. Se on yhtä puuduttavaa luettavaa kuin isäni muistiinpanot. 
Sisällön näihin zu Hause Pflegen -vuosiin antoivat sisarukset, kunta ja yhteiskunta. Heillä oli yliote kuin miljonäärin tyttären sieppaajalla ja sieppajat vielä odottavat lunnasrahojaan. 

Postiluukku kolahti, kun blogger päivitti eikä ollut käytössä. Sieltä tuli kirje uusien lunnaiden maksusta. Tästä tulee huikea seikkailu kirjoittaa omakohtainen dekkari kansainvälisessä rikostutkinnassa esiintyvien menettelytapojen valossa. Lukija saa valita isän muistiinpanot vuodesta vuoteen tai kurkistaa minun arkeen, mitä rattaisiin kalikanheittäjät saivat aikaan. "Kun rahat loppuivat, jouti ukki kuolla", oli yhden sisaren diagnoosi isän kuolemasta. Siitäkin valosta voi kummankin vanhempani kuolemaa tutkia. Kunnan edustaja uhosi: "Maaoikeushan sen viimekädessä päättää." 

6.2.2000 Suomi sai naispresidentin. Eläköön uusi kuningatar! Seuraavana aamuna vanha kuningas on kuollut. Paimenpoikana hän jätti viestin: "Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini naulastaan ja kiirehdin karjateille." 93-vuotiaalle alkoi lähtölaskenta syntymäpäivän jälkeisenä aamuna. Alkoi kitumalla kuolemista vuodeosastolla. Sitä kesti kolme kuukautta. 7.2.2000 isoisän kuolinpäivänä kuoli isä, isoisä ja isoisoisä elämästä kyllänsä saaneena. Yhteiskunnan saaliinjako on vielä käynnissä. Mitä niillä 30 hopearahalla tiekunnat saavat aikaan? Muukalaisille hautausmaa on varattu Länsirannalla. Tervetuloa lomakiinteistöjen omistajat lisäämään sijoittamallenne pääomalle lisäarvoa. Koskaan ette saa kylliksenne kiinalaisessa helvetissä.

Ei kommentteja: