keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Kesä Monican kanssa käpy selän alla

Mies ratin takana palasi kotiin yövyttyään työmatkalla hotellissa. Kohtaus tuli kotona antamatta minkäänlaista ennakkovaroitusta. Hänet talutetaan lääkärin vastaanotolle. Ei mitään erikoista, kaksi päivää sairauslomaa ja sitten työhön. 
Seuraavana päivänä lääkäri kutsuu takaisin, tuli hätäisesti tehtyä diagnoosi. Ehkä se piti pikaopiskella, mihinkä näköhäiriö ja kohtaus viittaavat. Kaksi päivää lisää sairauslomaa. Ihme ei tapahdu eikä oireet häviä. Sairauslomaa lisää kaksi päivää. On mennyt melkein kolme viikkoa, tie ei pysy paikallaan. Lähellä eläkeikää oleva mies haluaa lähteä töihin kokeilemaan ajokykyään. Kysy lääkäriltä, ottaako hän vastuun antaessaan työluvan sairaalle miehelle nousta rattiin kyyditsemään matkustajia. 
Mitä on työsuojelu? Ennalta arvaamattoman vaaran ennakoimista. Lakisääteisen potilasvakuutuksen huomioonottaen on varoitukseni: 
- Käännetään puolta, mutta ei saa pudota. 
Pitää tietää mikä on vaarana, kun olet korkealla ja työpöytä on kapea. Jos keikahdat kumoon kuin kaatajapapin edessä, siinä ei luut murru. Mutta pieni horjahdus tasapainossa saattaa viedä bussilastillisen mummoja rotkoon. Vielä perään toivotan. Pidä kunnon sairausloma ja vietä kesä Monican kanssa maalla. Se on potilaan oikeus. 

Lääkärin velvollisuudet määrittää markkinavoimat. Kaikki kipu ja oireilu on luulotautia. Vika on korvien välissä. Viimemainittu on totta maalaisjärjellä ajateltuna. Aivot ovat meidän mustalaatikko, jossa kaikki kipu käsitellään. Ei kasva uutta raajaa amputoidun tilalle, vaan aavesärky muistuttaa kivusta ja kutinasta. Kuinka raavit puuttuvaa jalkaa, joka lensi puuhun sotatantereella. Palelee, kutittaa, särkee kuitenkin. Sitä et voi ymmärtää kaksijalkaisena. Se on sinun järjenköyhyyttä ja puute mustassa laatikossa, joista viimeinen kaivattu makaa 6000 metrin syvyydessä meren pohjassa. Kyllä maalla viisaita ollaan kun merellä vahinko sattuu.

Punkit ovat lähteneet liikenteeseen levittäytyen pohjoisemmaksi. Kuuluuko tämä pandemia liikenne- vai viestintäministerille. Jos punkki kulkee teitä pitkin tiettömien taipaleiden taakse, siihen tarvittaan tieasioista vastaavaa. Mutta jos pandemia leviää ilmojen halki, kun Sonera on purkanut viimeisetkin lankapuhelin yhteydet pois, kuuluu se viestinnälle. 
Tehdään yrityskauppoja meidän osakkuuksilla, rahastetaan ja lisärahastetaan, palvelut muutetaan omalle systeemille PHP:lta dna:lle ja kaikki yhteydet häviää. Sivut muistuttavat oppilastyönä aikaansaatuja kotisivukokeiluja. 401 Ei käyttöoikeutta. Kuitenkin maksut peritään aiheellisesti ja aiheettomasti uhkauksella: maksa, perkele, laskusi. Olemattomasta, tilaamattomasta palvelusta. Siitä on minulla kaksi fuksianpunaista läppärin suojapussia, jotka ovat kutistuneet kynäpussinkokoisiksi läppärin alustoiksi. Tietokone on minulle kynän ja paperin korvike kirjoittaa. 

Palveluntuottaja haluaa avata sähköpostini viagra- ja kuvatarjonnalle. En osta lisätilaa luukkuun, jonka 10 mt on täynnä. Siinä ympäristössä ei ollut tilaa minun pienelle asialliselle kirjeenvaihdolle. Nyt dna avasi samalle roskapostille PHNetiltä ostamansa liiketoiminnan omalla tavallaan ilmoittamalla muutoksesta: 401 Ei käyttöoikeutta. Kynän ja paperin korvike, pankkiasioidenhoito on muutoksen kourissa dnan harjoitellessa meillä yli-ikäisillä tietokoneenkäyttäjillä. Keneltä kysyn: Etkö sinä ymmärrä? Kaiku toistaa: Etkö sinä ymmärrä kaapelitv:tä, digiboksia ja muita isojen poikien leikkikaluja. Meille mummoille ne ovat turhaa roinaa. Jopa vanhat lehdetkin ovat miellyttävämpiä lukea kuin Itellan postiluukusta survomat kiiltävät lehdet rikkonaisine kansineen. Käärmettä pyssyyn pitää vielä harjoitella. Verkkolehti ei kärsi näistä ongelmista. Vai kärsiikö?

Ei kommentteja: