torstai 21. toukokuuta 2009

Valviran helahoito

Helatorstain nimi on puoliksi ruotsalaista alkuperää sanasta pyhä. Samoin minun ajatusmalli sai alkunsa Sabbatsbergin hississä. Hur står det till? Sanan mukaisesti törmäsin ensikerran sudettisavolaisena puhekielen kysymykseen. Kuinka se seisoo? Kysyjä oli talon asukas ja seisoi kainalosauvojen varassa. Olin kesätyössä Ruotsissa. Kieltenopetuksessa olin munkkilatinisti, joista suutarit pysyen lestissään käyttävät itsestään nimitystä lankkimutinistit. 

Kun opinahjon opettajakunnan pätevyyttä arvioitiin saivat ei-pätevät kenkää. Maistereitakin oli jo valmistunut lehtorinvirkoihin. Kansakouluilla oli huonommin. Minunkin opettajanhaave toteutui. Olin menossa Kuopion linja-autoasemalla työhöni, kun epäpätevät olivat matkalla omiin kouluihinsa kauaksi kotoa. Se otti sydämen päälle ja aiheutti yllättävän kuoleman. Opettajahaaveet karisivat sitä mukaa, kun etenin Opettajaopiston käsityökouluun. 
Olen törmännyt tohtoriin naisten metsäretkellä, jolla sain tutustua myrkkyseitikkivärjäykseen. Mitä silloisen käsityökoulun tämän päivän seitikkitohtori tiesi tuosta ajasta tulla käsityönopettajaksi, siitä meillä oli yhteinen muistijälki. Opettajan tuli olla naimaton. Niiden naimattomien tietämättömyyteen ole törmännyt tämän tästä. 
Kuinka miehen veret vaihtuvat? He potevat pakotusta molemmissa päissä. Siitä on kirjoitusfoorumilta varma tieto palaniuhkin päänsärkynä. Onneksi Valviralla on kaksoissisko, Elvira. Se juoksee sikapandemian perässä tai edellä siskona ja veljenä. Derrick tutkii nuoren tytön kuolemaa, sitten sisko ja sen veli lääkärissä käyntiä. Ovat kusista porukkaa. Keikkalääkärikeskuksen johtaja menee WC:n ovesta sisään. Kääntää ovenraossa päätänsä sanoen: 
- Minä menen kuselle, haastattelu on päättynyt. 
On se niin kaunoa, niin kaunoa, että. Riekin Elsa kirjoitti Korpelan isännän kevätkynnöstä. Perhana oli hevosen nimi ja voimasana, joka kirjoitettuna nosti aineen kaunokirjalliselle tasolle. Kotikatsomon Iloinen talo tai Joki v-viljelynä ylittää tinnitusrajan. Pitää siirtyä näköhavaintoihin. Köyhät otetaan huomioon Yle-maksussa. 

Kuuntelen sujuvasti keskustelua, mutta edellytän myös Raatikaisen tuuttien tämän päivän versioiden yhteyksien rakentamista tiettömien taipaleiden taakse. On vain lankapuhelin ja retroradio. En tiennyt tietokonetta hankkiessani, että liittymän kuukausimaksun lisäksi PC aiheuttaisi vielä mediamaksun. dna jakoi sähköpostiosoitteita julkisesti niputettuna 50 yhteen. Minkä urkinnan tuloksena PHP-Holding OY:n osakkeomistus on OTC-sijoitus OY:n osto- ja myyntilistalla. 

Helatorstain kirkkorukoukseen liitän vanhalta muistilta; ja niiden puolesta, joiden osana on ostaa ja myydä. Onko valkopäällä puhdas omatunto, kun punapääoma teki konkurssin. Hän ministerinä myi velallisten velat ulkolaisen perinnänkohteeksi. Ilimanpilluu sopisi paremmin työpaikaksi, mutta liäkelaitos tarvitsee uusia tuulia mummojen nukuttamisessa Valviran nostaessa kädet ylös. Kattoteatterissa vieraili kolme kruunupäistä varista. Ne ovat minun vainajieni sanansaattajia tuonpuoleisesta.

Ei kommentteja: