tiistai 19. toukokuuta 2009

Kotimaan askelia

Losungswort: Wir können's ja nicht lassen, von dem zu reden, was wir gesehen und gehört haben.
Puhelinmyyjä soittaa kyselläkseen, tunnenko Kotimaa- ja Askel-lehden. Tunnen nimeltä. Uusi päätoimittaja on nainen. Haluaisinko tilata lehdet. Olen juuri saanut kirjeen nimelläni ja henkilökohtaisen kutsun tulla saksankieliseen jumalanpalvelukseen. Joka kuukausi saan kirkon lehden kotiinkannettuna. Ei ole ollut jakeluhäiriöitä. Mainospostin mukana julkaisu jää jakamatta, jos ovessa on kielto "Ei mainoksia". 
Odottelin Eu-vaalilippua aikani. Tulin siihen tulokseen, että minut on suljettu ulkopuolelle. Mainospostia selatessa lippu putosi Hongkongin välistä. Kyllä nimellä lähetetyn postin löytyminen muistuttaa jo geokätköilyä. Onneksi löytyi, kun on ehdokaskin kuunneltu valmiiksi. Kirkon lehden tuotto menee julman jumalan markkinavoimille, joten en tilaa Kotimaata enkä halua lukea toisten kokemuksia Askel-lehdestä. 

Se on yli 50 vuotta pitkä tarina, miksi seurakuntani kieli on saksa. Omaishoitajakin on närståendevårdare toisella kotimaisella. Kuvaa työtä osuvammin kuin viranomaisten poliittisella tuella saatu säästö yhteiskunnalle omaishoitajan tekemästä työstä. En tiedä puhutaanko suomeksi omaishoidosta Saksassa, kun minulle työnä se on "zu Hause Pflegen" ilman sarvia ja hampaita. "Hilfe für die Helfer" oikeus odotuttaa vielä pitkään toteutumistaan suomalaisella ajattelumallilla. 
Vähitellen alkaa valjeta, mitä tekee lukittu kassalipas kaatopaikkajätelaatikossa. Sillä on yhteys samaan aikaan runoroskikseen heitettyjen tyhjentyneestä tilistä kertovien pankkitositteiden kanssa. Britanniassa kulukorvauksista on noussut suuri haloo. Meillä vain hyssytellään. Huusin kiroten kylällä: 
- Nyt minulle riittää. 
Sosiaalijohtaja kuuli ja hyssytteli, melkein hiuksia siveli kuin koiran päätä silitetään. Sitä sopisi kokeilla jokaisen ylistämällä alistetun korottaa ääntänsä. Koira koulutetaan tottelemaan. Olen itseoppinut tottelija määrättyyn pisteeseen asti. Sen jälkeen minua ei opeteta tottelemaan ei lailla eikä asetuksilla, tekemään vastoin parempaa tietoani. Kassalipas kuului Tuhkimolle, pankkitositteet ikänsä kansanedustajana olleelle edunvalvojalle, jonka lääkärihieroja kutsui hierojien asioita ajamaan. Kaikesta on mennyt uskottavuus, kun joku toimii toisin puolueessakin. SAK:lla on taivaallinen voima profeettoihinsa pääkallonpaikalla.

Ei kommentteja: