keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Terveystietoa

"Ei oppi ojaan kaada." Viimeisiä peruskoulun kokeita esitteli tyttö ylpeänä mummolle. Terveystiedon koe oli laaja vastattavaksi lyhyessä ajassa. Poimin sieltä punakynälisäyksen seksuaalirikosten kohdalla. Hyvin tyttö tiesi nuoriin kohdistuvat rikokset, mutta + ikärasismi oli punakynä lisännyt. Sain terveystiedonopetusta hierojakurssilla. Kokeen selvitin pikaisesti ja jätin paperin pöydälle ilman valvojaa. Sitä oli käytetty yleisesti vastauksia omiin papereihin merkitessä. Sain tietää tästä jälkikäteen ja ilmoitin opettajalle. Hän noteerasi kirjeeni, mutta uusintakoetta ei tullut. 

Hierojakurssilla oli mieluisinta puhua naishierojan kuullen miesten kesken navanalusasioita. Minua ne eivät hetkauttaneet, tiesinhän tämän kokemuksesta. Pojat ovat aina poikia. Lähdettiin tilausbussilla koulutuspäiville Kuopioon. Liiton sihteerikkö oli varannut matkaevääksi pornofilmit. Tulomatkalla ne pyörivät julkisesti. Meidät naiset pakotettiin katsomaan filmit ja kuuntelemaan miesten hohotusta. Sairasta touhua koko koulutuspäivät lisineen. Vanha Kalle ja nuori uusi hieroja unisex-nahkapuvuissa poistuvat välillä näyttävästi jatkamaan sukua. Kalle 62-v tuli isäksi. Sama toistuu eduskunnassa, isät vaihtuvat, mahat pyöristyvät. Äitiys on media-asia, mitä lie lasten tulevaisuus. Lapset ovat syyttömiä tähän julkisuuteen. 

Olen ollut vakuutettu työtapaturman varalta. Potilasvakuutuksen hoitovirheen lisäksi pitäisi lisätä asiakkaisiin sotkeutumisvaaranvakuutus, jos hoitaja käyttäytyy sopimattomasti hoitosuhteessa. Kolmen koplalla hierojaliitossa oli oma toimintaperiaatteensa. Siihen kuului lääkärihieroja, edunvalvojaksi kutsuttu kansanedustaja ja hautausurakoitsijaksi siirtynyt mieshieroja. Markkinamiehet ovat käyttäneet ikärasismia aseena, kun en ole suostunut heidän maksumiehikseen easyfind-kalentereihin. Mainosaika kolme vuotta on yrittämisessä pitkä. Kaikki tiedot voivat muuttua hetkessä. Markkinamies tokaisee: 
- Minä jo katsoin, että olet niin vanha, joten tuskin enää teet töitä kolmea vuotta. 

Minulle on tullut ikävuosia 114 vuotta. Ne olen jo elänyt omaishoitajana. Nyt nuoremmat esittävät uusina löytöinä minulle elämän perusasioita. Rasistiset mielipiteet kohdistuvat syntyperään, sukupuoleen, koulutukseen, ammattiin, kirjoitustaitoon, akateemisuuteen, terveyteen ja ulkonäköön. Jokaiselle löytyy oma kalikka, millä heittää. Se kertoo heittäjän heikon itsetunnon. Kivitystä on riittänyt. Nyt on minun vuoroni käyttää kaikuluotainta Mielipuolen päiväkirjassa.

Ei kommentteja: