sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Voittaja valloitettu maa tänäänkin

Eletyn elämän kokemuksella voin sanoa: "Kun akka on puhemiehenä, on piru perämiehenä." Tämä koskee parisuhteita. Pankki kysyy siviilisäätyä. Saulin mentyä salaa naimisiin hän ei ole enää sinkku. Näin poistui yksi tämän ajan tunnustetuista siviilisäädyistä. 
Mitä kirjoitan veljeni Kela-hakemukseen seuraavan kerran. Hän ei ole todistettavasti ollut tämän eikä tuon naisen kanssa missään tekemisissä. En voi olla hänen sisarensa asioidenhoidossa, vaan olen hänen kirjurinsa Kelan vaatimalla valtakirjalla. Viranomaiset ovat tulleet meidän lähimmiksi omaisiksemme. Mikä on tämän symbioosin siviilisääty? 

Yritän viestittää ulkoisilla merkeillä, etten ole karannut enkä ole siinä mielessä seuraa vailla. Katson luonnossa tapahtuvia soidinmenoja, kurkien tanssia, pitkäpyrstöjen 10 vuotta kestäviä tanssiharjoituksia mestariksi. Ihminen on vain töpöliputtaja näissä harjoituksissa. Olen joutunut ilkeiden ajatusten kohteeksi, mikä minä olen. Enää en tarvitse sitä todistella käyttäessäni suojapäähinettä vapaaehtoistyössä. 
Muistinsa menettänyt kysyi, olenko minä nunna. 
- Luojan kiitos, luulin joutuneeni luostariin. En ole ollut myöskään heillä piikana, vaikka dementoitunut emäntä niin arveli. 
Istun vuodeosaston aulassa pyöreän miestenpöydän ääressä isäni seurana. Kohta yksi miehistä työntää kättänsä minua kohti ja pahoittelee, kun vasikat on vielä maksamatta. Vastaan että kaikki on selvitetty. Nämä ovat tunnetiloja, joissa kohtaan muistinsa menettäneitä. Pankkini ilmoittaa "Arvoisa Kultaisen Iän Kerhon jäsen ". Siihen porukkaan en ole koskaan liittynyt. 
Moni omii minua ottamaan yhteyttä ilmoittamalla, että he ovat antaneet lahjan. Saadakseni sen minun on maksettava ja sitouduttava ottamaan vastaan kaikenlaista tarpeetonta tavaraa. Hulluuden huippu 250 elokuvaa kanavapaketin kylkiäisenä. Kun saisitte edes maksuttomatkin kanavat näkyviin digidigiin siirtymisen jälkeen. Me Venäjän Keisari ojennamme kätemme ja minä Suomi-neitona laitan käteni Keisarin käden päälle. Siinä ei ollut eroottista säväystä eikä kyse viisarinvärähdyksen testauksesta. 

On ollut pakkonaimista, mutta nyt siviilisäädyn virallistaminen on median painostusta. Media on käynyt läpi sukupuolenvaihdoksen. Puhemies, akka puhemies, kun on niin monta kertaa piru perämiehenä. Heimopäälliköiden matka ei yltänyt amazing race -kohteena Suomeen asti, mutta minä suuntaan Papualle, metsässä asuvaan yhteisöön. Aterioimme yhdessä heimon kanssa. Ketään ei ohjata kirkon leipäjonoon, vaan kaikille tilaa riittää, kaikille paikkansa on. 
Kela on hukannut toimintaperiaatteensa, jos selvällä suomenkielellä tehty hakemus joutuu valituskierrokselle ja sen jälkeen vielä toiselle valituskierrokselle. Pahaa pelkään, että etuus muuttuu takaisinperinnäksi. Papualla on hyvä elää, kun eivät enää himoitse lihavia turisteja keittopataansa. 

Vihtaniemellä kehitys on lakipisteessä. Juojärven ympäröimälle Vihtaniemelle, Vetotaival erottaa melkein saareksi, pitäisi rakentaa satoja kilometrejä pitkä vesijohtoverkko. Juojärvestä oli jo tullut jätevesiallas. Aboriginaalit haistavat hiekasta, missä vettä varastoiva vesisammakko asuu. He löytävät toukkia ja hunajamuurahaisia. Mehiläiseen kiinnitetty hämähäkinseitti paljastaa hunajavarastot. Maaorkideoilla on omat pölyttämiskeinonsa juonineen. Pöläyttämistä koko media. Varhennettuna vanhuksena en enää tule pöläytetyksi enkä paukahda paksuksi. Lisäännyn suvuttomasti, jos tunisialaisella on äiti häippässyt Amerikkaan tai jollakin lapsella ei ole mummoa. 
Voisi siitä piäsnuatikan pojan stipendiajasta kertoa meille yli-ikäisille oppijolle muutakin kuin ne loman jälkeen kolme sängyssä vietettyä päivää ranskalaisen rakastajattaren kanssa. Ylpeä isä kertoi siitä fitness- ja fattfriiajan alkajaisiksi. 

Nostan hattua niille tavallisille vanhemmille, jotka antoivat tyttärelleen mahdollisuuden opiskella ulkomailla kansainvälisessä lukiossa. Tähtäimessä on lakiopinnot Englannissa. Olen unessa useasti sinun kadullas koulutie. Vaikenin 50 vuotta enkä tämän päivän ulkomailla opiskelusta ole nähnyt edes unta. Media seuraa kuninkaallisia ja tasavaltalaisia suurennuslasin kanssa. Mikään ei jää pimentoon varsinkaan rakastajattarien osuudesta. Niin harmaata yksityisyyttä ei olekaan, etteikö media saisi siihen väriä, makua, hajua ja sitä seksiä, jota ei voi vangita komeroon poistuessaan kotoa. En tarvinnut siveysvyötä, kun nurkanvaltaajat tarvitsivat työhuoneeni ja paiskasivat minut kadulle hierojana harjoittamaan ammattia periaatteella "kuka kysyy, kuka maksaa". Rauhanruhtinaan jäljiltä on paljon selvittämätöntä työlainsäädäntöä. 2000-vuotinen aika elää kärsimysnäytelmänä.

Ei kommentteja: