keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Voi pyhä jysäys

Pyhän jysäyksen jälkeen palasin kotiin. Kaikki sujui etukäteisjärjestelyjen mukaan. Kotona oli yhteyksissä ongelmia. Ei signaalia digidigissä. Nettiyhteys oli poikki tietokoneella. Piti lähteä käyttämään pankin tietokonetta. Monen soiton jälkeen pääsen vikailmoitukseen. Dna on luonut yhteydet itsepalvaluperiaatteella. Kukaan ei tiedä solmimastani laajakaistasopimuksesta hevonhäntää. Olen oppinut seuraamaan ohjetta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja hepreaksi painamalla sitä, jos tarvitsen sitä. Kun kieli on valittu, sitten alkaa kotomaan alueellinen kysely. 
Puhelinvastaajan tenttaaminen modemia koskevista tiedoista alkaa. Kysytään johdon pituutta, mikä valo palaa, mikä on mac-numero. Polvistun suurennuslasin kanssa katsomaan jokaisen tiedon erikseen. Sitten tulee haarotinpalan kokeilun sijaan modemin kaksineuvoisuus, jota en ollut huomannut. Peräpaneelissa on reikä, paina sitä hammastikulla sen jälkeen kun modemi on levännyt 15 min virtakatkoksessa. 
Teen työtä käskettyä. Sorhaan reikää kuin apina tikulla termiittikekoa. Kokeilen kirjoittamista vasemmalla kädellä, oikeassa on hammastikku takapaneelin reijässä. Valot palavat mutta yhteyttä ei synny. Soitan vikaan, jossa on vastaaja päällä. 
- Keskustan alueella korjataan vikaa, pahoittelemme häiriötä. 


Maanantai meni reijällä, tiistai odotellessa vian korjausta. Iltapäivällä viimein vastataan, että vika on korjattu. Ota modemi ja mene dna-liikkeeseen mittauttamaan, onko modemi kunnossa. Sen teen, liike on vaihtanut uusiin tiloihin lasiseinän taakse. Minkäänlaista sisäänkäynnin merkkiä ei ole näkyvissä. Siirryn lähemmäksi lasiseinää koputtaakseni, kuinka tullaan sisälle. Ja seinä aukeaa itsestään. En ole viimeaikoina kävellyt päin seiniä, mutta nykyaika pakottaa iskemään päätä seinään lexiä lähestyessä. Modemi testataan ja made in China on tiensä päässä. Minun poissaollessa vika yhteyksissä on liikaa made in Chinalle. Tämä on se brändi, jolla suomikuvaa kirkastetaan. Kaikki on made in China. Keskiviikkona luvataan yhdistää uusi laite käyttöön, mutta en jää odottamaan virka-aikaa, vaan soitan vikaan. 
Taas katson mac-numeron suurennuslasin kanssa. Joten pakolliset polvistumiset on suoritettu, mutta ei luostarisäännön mukaan, vaan julmalle jumalalle, että yhteys pelaisi. Avaan läppärin, online merkkivalo palaa. Katson sähköpostit, jonkun vieraankin vastaanottajan postit on siellä odottamassa. 
Oho, roskapostivarasto luukussa pursuaa yli. Kaikki valot eivät pala. Pitää vielä soittaa vikaan. Näin ei saa mummojakaan kohdella. Nyt on vuoroni kysyä: Etkö SINÄ mitään ymmärrä? Vastaan itse, että tietokone ja yhteydet ovat yhtä tyhmät kuin SUUNNITTELIJANSA. 
Käyttäjinä emme ole niin tyhmiä kuin koneiden kautta meitä yritetään leimata. Olemme luku- ja kirjoitustaitoisia. Vaaleissa on uurnissa jo riittävä määrä ääniä joidenkin valittujen jatkamisen varmistamiseksi. Se on tullut ilmi vaalitarkkailijoiden tutkiessa vaaliuurnat etukäteen. Se pitää varmistaa myös meillä, että tynnyrit on tyhjät eniten kolisevien tyhjien tynnyreiden äänistä. Riittää kun runoroskis paljastaa vaalirahavilpit. On paljastusten aika.

Ei kommentteja: