sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Varattu lähtijälle

Sinä katselet parvekkeelta perään, minä mietin, mitä on kymmenen pistettä Suomi-Neidon neitsyydestä. Tähän on tultu. Haaskalla ruokitaan kaikkia uhanalaisia. Kuka osaa pitää huolta itsestään ja läheisistään, hän jää elämään. Nokia on tullut, mutta ei jäädäkseen. Se on tullut kiristääkseen lähtemisellään. Kuuntelin simultaanitulkin välityksellä saksalaisen johtajan riemua, kun Nokia lähtiessään Bochumista Romaniaan osallistui jälkipyykkiin maksamalla muutosta. Mitä meillä oli ennen Nokiaa? 

Käki lähti pesästä, johon oli muninut jälkikasvunsa. Tuli takaisin toipumaan. Sitten joutui virkatodistuksessa rastiksi ruutuun (x) elää avioliitossa. Eihän avioliitossa voi yksin elää. Se johti avioerotuomioon. Samaa voin sanoa kaikista kompuksista, kuka mitenkin on halunnut hyötyä minusta. 
Sain kirjeen postilta "Hyvä loma-asunnonomistaja" nimelläni ja osoitteellani. Kysyin, mikä on minun loma-asunnon osoite. Kirjeenvaihto on tallessa näyttökansiossa, mutta ulkomuistilta asiat johtivat Kuopion maistraattiin. Sieltä Kuusniemen kunnan rakennusvalvontarekisteriin varmistus, että laho mummonmökki oli muuttunut lomakiinteistöksi kunnan velhojen toimesta. Käymäni puhelin- ja sähköpostikeskustelun jälkeen maistraatti oikaisi "tyhjillään". Samoin verottaja halkomistoimituksen jälkeen käytti jakomiehen piirrustuksia rajauksineen mökkipläntistä. 
Vanha rakennuspaikka, koska sitä ei ole muuksi muutettu. Liitteenä lakikirjan irtolehtiä. 

Mökkipläntin rajaukset ovat turhia, koska ostin sisaren jako-osuuden kulutusluotolla. Kolme rakennettua kesämökkiä sai alleen omat tontit, jotka on erotettu rajalinjoin ja -pyykein. Heistä tuli pienmetsänomistajia. Niin pirstottiin yli 100 vuotta suvun hallussa ollut ja suurperheen elättänyt "lomakiinteistöpläntti". 
Minkä jäljen jättää Nokia Suomi-Neidon hipiään? Näinkin sitä voi viedä ulkomaille siirtämättä rajoja. Onko Nokialla takaisintulemista, onhan tämä jo ainakin toinen kerta, kun rahakasan päällä istuva Roope Ankka on lentoon lähdössä. Lyhyistä siivistä ja painavasta perästä johtuen lento on vaivalloista eikä voi vapaana liitää kuin albatrossi. 

Nokia jakaa liikapainolastia valmistellessaan pakkolaskua. Kuka ottaa vastaan maahanpudonneen tulijan. Annetaan Nokian mennä. Mauri on tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä. Minun ihmeitätekevä assistenttini löytyi kuolleena lumivaipan alta, kun viimeisellä kesämökin ryöstökeikalla kuolema korjasi. Murtomiehet eivät kuitenkaa siihen loppuneet. Heitä ei rajat pitele. Yhteiskunta perii palaniuhkin päänsäryn, kun kaikki kotonahoidettavat vammaiset, pitkäaikaissairaat ja vanhukset ovat suurella aukiolla "Ei tarvitse palauttaa"- laput kaulassa. Heidän hoitajansa eivät uhkaa jättämisellään vaan ovat häipyneet vähin äänin tekemättä osoitteenmuutosta, mistä voi tavoitella. Sotalapset ovat muistuttamassa, että näinkin voi tehdä jopa omille lapsille, kun vihollinen kylvää rautaa ja kuolemaa. Bailout ravistaa Kuusniemen kuntia ja Pirunpeltoja.

Ei kommentteja: