sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Varattu kriittiselle pisteelle

Mitä kriittinen piste tarkoittaa YEAT:n suorittaneelle? Tapauskohtaisesti laskin sitä erikoisena yrittäjänä. Kuinka monta asiakasta on hierottava, että saan maksetuksi muuttuvat kustannukset? Palaan vuoteen 1986 palvelukeskuksen hierojana ikkunattomassa, koneellisesti ilmastoidussa 10 neliön kopissa. Huoneessa suihku nurkassa, vaatekaappi ja saunapenkki. Työpöytä ei mahtunut seinänsuuntaisesti vaan piti sijoittaa vinoon nurkasta ovea kohti. Mikä oli ylellistä, se oli katossa oleva neliö neljästä loisteputkesta. Valoa riitti vaikka kirurgin tarpeisiin. Vuokrasin huoneen yrittäjänä maksaen vuokraa 500 mk. Asiakkaita oli yli 17 500 eläkeläistä, joille hierontahoukutus oli 10 %:n alennus hinnasta. Kuka sen määräsi? Johtaja, joka oli erikoistunut rahanhankintaan hankkeilleen. Miten tämä alennus olisi pitänyt ottaa huomioon kriittistä pistettä laskettaessa. Työtä 10 % enemmän. 

Sitten vielä oli etuilijat, mammat, jotka olivat saattaneet maailmaan niin fiksuja kansanedustajia, että äiditkin olivat etuoikeutettuja halpaan hierontaan vai perätikö aivan ilmaiseksiko olisi pitänyt hieroa. En suostunut, olihan minun päivät täydet "ei niin merkittävistä asiakkaista". Yli 17 500 asiakasta oli alkusoittoa, mitä tuleman pitää. 
Minusta tuli omaishoitaja ja sillä kentällä on n. 300 000 "ei niin merkittävää omaishoitajaa". On sielläkin etuoikeutettunsa, jotka vievät hoitajansa ulkomaanmatkan aikana "ei niin merkittävän hoidettavan" säännöllisen lepopaikan, että kotona hoitaminen olisi mahdollista "ei niin merkittävän hoitajan" jaksamisen kannalta. 

Mitä on 16 000 nokialaisen työpaikan ja verotulojen menetys verrattuna valtion säästöihin, kun hoitajille ei makseta mitään tai ollakseni tarkka 10 % omaishoitajista (n. 30 000) saa kahden päivän palkkaa vastaavan summan /kk. Tämäkö katkaisee kamelin selän. 
On aika tarkastaa mittasuhteita, sillä meille jokaiselle päivä päivältä lähestyy vanhuuden maa. Niin makaa, kuin petaa. Punkat nurin ja turpa rullalle. Siitäkin voi selvitä, jos kostoksi jostakin tuntemattomasta syystä tai suurista sanoista ei hirtetä kuin Saddamia. Pää irtosi irtipoikki hengenlähdön varmistamiseksi. Kiinassa lautasella oleva pilkottu käärme kiemurtelee ja pyrstöpuolesta kypsytetty kala aukoo suutaan. Se on taitolaji ja sitä sovelletaan meihin ihmisiin Siperista otetun opin mukaan. 

Viimeinen pyyntö tietojen vasikoimisesta antoi vastapalvelukseksi sardiinipurkin. Kun nälkäinen toimitti tietonsa ja söi sardiininsa, sai hän kuulan kalloonsa. Koulusurmaajat ovat sen oivaltaneet. Kun aikuiset eivät jaksa, kuinka aikuistuvat pojat/tytöt seuraavassa sukupolvessa voivat olla parempia kuin esimerkkinä pitämänsä vanhempansa. Pojasta ei enää polvi parane sukupolvien särkyessä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiina-ilmiö Suomessa: Stubb haukkoo henkeä. Naisia höyhennetään kuin ankkoja ja hanhia. Mitä untuvikkojampia sitä pehmeämpi patja tai tyyny untuvista, naisia annetaan nypittäväksi rahasta. Taatusti tuoretta ankkaa, kun kuolee sydämen irrottamiseen elävältä. Tämä maaantapako meitä kiehtoo, ihmettelee höyhennyksestä kieltäytynyt.