tiistai 10. helmikuuta 2009

Uusioperhe

Kenen joukossa seisot, sen kauemmaksi olet joutunut lähtöpisteestä, missä sinun pitäisi seisoa. Sukulaisiaan ei voi valita, mutta onneksi on ystävät. Omistamisesta kuitenkin on kysymys ei olemisesta. Meitä aivopestään poliittisesti ja vedetään mukaan hallituksen rahasotkuihin ja vielä syytetään, että meidän tähden on otettava velkaa seuraavien sukupolvien maksettavaksi. 

Olen maksanut oppirahat ja oppinut elämänikäisessä oppimisessa oppimaan, että kaikki on turhaa. Kaukametsäkin näyttäytyy kuurankukkina parvekkeen lasituksessa pakkasella. Kun lämpötila nousee, pesäpuut alkavat itkeä ja valuvat noroina alas. Minua muistetaan kyselyillä, mitä aion metsälläni tehdä. Vastaan kyselyyn, mutta pyydän tulemaan paikan päälle katsomaan, kuinka valheilla on lyhyet tai pitkät jäljet. 100-vuotiaan rannan perinteet muuttuvat ahneudenajan kautta uusiokäyttöön. 

UPM:n metsäkoneet tarvitsevat hautausmaan, jonne pelastuslaitoksen harjoittelupaikka tuottaa lisää kuopattavia. Yhtä tarpeeton on tienpäässä puidenvarastoimispaikka, mutta siitä pidetään kiinni, jos jostakin syystä laki muuttuisi yksityisomistuksen suhteen. Jos en luovuta vapaaehtoisesti, se otetaan sinulta maaoikeuden päätöksellä viime sodassa minuutensa kadottaneen sotaherran julistuksella. 

Katsoin tuntematonta ja Koskelan tunnustusta punaisista lähtökohdista. Koskela houkuttaa yleisön mukaan laulamaan. Nyt kamerat seuraavat yleisön reaktioita kuin TV:n jumalanpalveluksissa. Yleisö on vaivautunutta, kun Koskela ehdottaa sovinnon tekemistä ja vastakkainasettelun lopettamista. Näin on asenteet aina olleet. Ei olla ihmisiä ihmisille, vaan ollaan vallankäyttäjiä toisten kustannuksella. Tutu sanoi nälkäänäkevistä te elätte. Puheet on luettu paperista. Siitä tiedän, niitä ei ole itse ajateltu pätkääkään, kun on muuta ajateltavaa yksityisyydessä. 
Tulee ryppyjä nettirakkauteen ja tekstiviestillä niitä oikaistaan ja valitetaan hallinto-oikeuteen, jos siellä silitettäisi myötäkarvaan. Ja siellähän silitetään. Jos minusta olisi tullut opettaja, en olisi tehnyt, sitä mitä minulle on tehtäväksi annettu. Opettamisessakin on vallankäytöstä kyse. Kuka uskaltaisi opettajaa epäillä väärinkäytöksistä tai pappia. Uskottavuus on mennyttä syntisenlaulunmaassa.

Ei kommentteja: