lauantai 21. helmikuuta 2009

Sininen majesteettirikos

Sarvet on päässä sankarilla, juuri kuin pässillä puskurilla. Näin Lordi villitsi veisaamalla "hallelujaa" yleisönsä näyttämään sormimerkeillä päämiehensä pirun. Kaksi sormea Raamatulla päämiehemme olivat vannoneet uskollisuuden valoja. Ovat kuitenkin valmiita salaa kokeilemaan muita sormimerkkejä. Keskisormen osoitusta harjoittelin itse, kun selvisin säikähdyksestä pelkällä keskisormen näyttämisellä. Olin suojatiellä ylittämässä katua, kun auto pysähtyi jarrut kirskuen kohdalleni. Merkkikieli on tullut meille mummoillekin tutuksi, vaikka emme ole jalkapallo- emmekä jääkiekkomatsin pelaajina erotuomarin näyttäessä virheet sormimerkillä tai vakavammat vahingoittamiset kortin värillä. Olemme elämänpelissä kiekkoina, pollina, kynnysmattoina tai pöytärätteinä, kun rontit meillä haluavat leikkiä. 

Jos joku on helppoa nakkia vailla morsiamekseen, se ratkaistaan hovioikeudessa. Helppo nakki joutuu maksamaan korvauksia leikkikaverilleen, kun ei päässyt parkkipaikkoja pidemmälle. Sama leikki jatkuu majesteetinsinisessä juhlamekossa kreivien linnoissa kristallikruunujen loisteessa. Iltapuvun väri oli tärkein mainittava, royalin sininen. On saatu uusi lisäarvoa tuottava väri, majesteetin sininen. Ihonväri on Tutun mielestä kuin vasenkätisyys. Se on syntymälahjaksi saatu ominaisuus. Ferrarinpunaisuus tai keitetyn ravun väri sovittaa syyllisyyteni siihen punaiseen/valkoiseen asetelmaan, josta pitäisi päästä sovintoon. Mannerheim päiväkäskynsä noudattamista seuratessaan katsoo Aku Ankkana meidän kansalaissodan jälkeen talvi- ja jatkosodan punaisia. Tänään sitä sotaa käydään omaishoidossa, työttömyydessä, asunnottomuudessa ja nälkäisissä. Kela sen määrää kaloreita laskiessaan, kuinka paljon niitä saa, jos pysyy hengissä hakemusten käsittelyajan. 

Ei elämästä selviä hengissä, omaishoitajana kumminkin, jos onnistuu bisnesenkelien toisten omaisuutta ahnehtiessaan purkamaan omistuksia niin, että radioateljeen bisnesenkelille vapautuu rahaa sijoitettavaksi omaishoitoon yhteiskunnan varikolla. Sinne on vain yksisuuntainen sivuraide. Tippavaaraan on pitkä tie ja kankkulankaivo on pohjaton.

Ei kommentteja: