perjantai 20. helmikuuta 2009

Omaisuus, viholliseni

Jos en avaisi radiota koko päivänä, päivä olisi pelastettu. Tekisi mieli arvostella politiikkaa ja poliitikkoja. Avaan kuitenkin tapani mukaan ennen kuutta. Kuulen kuuluttajan äänen ja sen jälkeen 1600-luvulta luuttusävelmän "omaisuus, viholliseni". En kuullut tiedotuksia, uutisia enkä aamuhartauttaa Haapavedeltä. Enkeli sulki suuni ennen syntymää. Siihen minun salainen ohjelmointini sammui. Sen jälkeen minuun on tietoa tungettu väkisin kuin hanhenmaksapalleroiden toivossa pakkosyötetään hanhiparkoja. Olen ollut halukas oppimaan, mutta opettajan osuus on muuttunut pakkopullaksi. 
Tästä eteenpäin enkeli sulkee korvatkin, etten kuule, mitä poliitikot pauhaa. Samasta suojasta on kyse hajuaistin katoamisesta haisevien asioiden ja haistettelun keskellä. Voin haistaa Ulla-Maijan aromaattisten öljyjen tuoksun. Parantajapappi puhui pyhästä tuoksusta. Näen asioita omalla tavallani, luulin sitä hiipiväksi hulluudeksi. Se onkin synestesia. Kaikki ympärillä on jatkuvaa pauhua, mutta hiljaisuuden voi kuulla ja kuulemansa ymmärtää, jos siinä on pään ja hännän välillä ymmärrettävää. 

Vastaan kutsuun liittyä verkko-oppimisympäristöön. Tämä on voitonpäivä. Menetyksenpäivä on 11.9. - kadonneiden arvojen päivä. Arvot eivät löydy etsien tavarataivaista, ne löytyvät eläen ihmisiksi. Rahalla en voinut tulevaisuuttani varmistaa. Varhennettu vanhus tatuointitunniste käsivarressa ja oranssi tähti otsasssa, hierojan tähti on sininen. Arvonimi ulkoisine tunnusmerkkeineen myönnettiin minulle osamaksulla. Pienestä eläkkeestä se mitataan ulosotossa varhennusvähennyksenä kuolemaan asti. Kuoltua ulosotton kohteena on perintöni, mummonmökki. 

Nyt mummonmökki on toimenpidekiellossa venäläisten naapurien ja raharikkaiden hyväksi. Suomessa ei sukupolvenvaihdoksia enää tapahdu. Enemmän on tullut julkisuuteen sukupuolenvaihdokset. Omaisuus, viholliseni antoi ymmärrystä uskoteltujen pahojen päivien varalle kerätyistä rahastoista, pörssiromahduksesta ja rahakriisistä. Meidän maksajien pahan päivän rahastot on käytetty veroparatiiseissä teidän kulutusjuhliin. Kaikk' mänj, eikä piisannutkaan, rahat, maine, arvot. Mitä nyt metsästetään, päänahkojako ja sulkia hattuun?

Ei kommentteja: