keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Olen valmis

Kun katsoo maailmaa enkelin silmin, voi nähdä, mitä haluaa. Tänä päivänä tässä pelleilyssä pitää käyttää näkökykyä, ja nähdä kaikki asiat niin kuin ne pitäå olla oikeesti. Irtosiipiä leijailee joulukatajan oksilla. Ne pitää palauttaa enkeleille takaisin. Näetkö kiiltokuvaenkelissä jotakin outoa. Siivet ovat etupuolella. Niinpä näkyy. Kun tarpeeksi monta kertaa untuvat on kynitty elävältä, uusi höyhenpuku alkaa kasvaa omituisesti. 
Tähän tunteeseen olen herännyt aamu aamun jälkeen. Ojentelen käsiä ylös sängyssä. Kierrän peukalot sisäkautta kämmenet ylöspäin. Sormien liikuttelu muistuttaa sulkien havinaa. Siivet ovat etupuolella. Se on luonnotonta. Irrotan kiiltokuvalta siivet ja korvaan ne irtosiivillä. Enkelparvelle on uusi tie ja tehtävä. Kaikkea teetättää, kun kirjoittaminen ei suju. 

Omia asioitani hoidan "rasti ruutuun" - menetelmällä hakemuksiin, joissa antamani tiedot todistan oikeaksi allekirjoituksellani. Päätökset ovat aina sieltä pöydän toisella puolella istuvan näkökulmasta. Perusteluksi ainakin kymmenen laki - § - pykälää momentteineen, jotka eivät kerro minulle mitään. Annan sanallisen palautteen ja asiani vaakuudeksi ja päivän piristykseksi edunvalvojan ja piispaehdokkaan uhkaus- ja pahoittelukirjeet todisteeksi, kuinka kentällä minua kohdellaan. Se on yleensä tehonnut. Asiani saa myönteisen päätöksen tai sitten alkaa valituskierre. 

Piispan, presidentin ja puhemiehen puheet tulevat tänään livenä, mutta liian myöhään. Olen ollut samassa tilanteessa jo jouluna 1990 vanhempieni omaishoitajana ja profeettana omalla maalla. Kuinka meillä voidaan edetä, kun puhdistus käy ruohonjuuritasolla kaappihyvien leirissä. Ääntenkalastelu ja kannatus hankitaan vaalirahavilpillä ja kuolemaahalveksien ylimielisyydellä. Siitä kertoo onnenhuumassa heitetyt pankintositteet runoroskikseen. 
Projektissa toivotettiin minut eläkkeelle lakanoiden väliin. Kehoitin opettajia varmistamaan tulevat eläkkeet kultaisella kädenpuristuksella, niin saa erotessaan ennen aikojaan suuren eläkkeen, Eu-viran ja pääsee oopperan riitoja ratkomaan. Tämän jälkeen en ole kuulunut siihenkään nettiyhteisöön. 

Amerikassa on Obama oikealla tiellä nimittäessään ministereitä ja nimittämättä niitä, joilla on vero- ja muita rahasotkuja. Solidaarisuus meidän pääkallonpaikalla toteutuu, ettei taloussotkuja oteta käsittelyyn. Kysytään, mistä sinä olet kotoisin? Ketä sinä edustat, kun kulukorvauksia maksetaan? Minun osoitetta selvitti maistraatti, kun minusta tehtiin loma-asunnonomistaja. Se on yhtä suuri kupla kuin kuollut miljonääri-isäni ja minä miljoonaperijätär. Kaikkea voi tapahtua retkellä meren rantaan.

Ei kommentteja: