keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Turhuuden turhuus

Turhimmaksi olen nimennyt käynnin äitienpäivänä kissanäyttelyssä ja Tuusniemen joulumarkkinoiden painonnostonäytöksessä. Missukoita kammattiin ja föönattiin näyttelykuntoon. Ne näyttivät viihtyvän ihailun kohteina. Kotimiehenä ollessani annoin kissojen nukkua päivällä hotellissaan, etteivät vieraantuisi pihapiiristä pois talonväen ollessa lomalla. Edellisenä kesänä aitan alla ollut pentue oli lähtenyt evakkoon metsään, kun ruokakuppi vain täytettiin silittämättä kissoja. 
Voi sitä parkua, kun kissat olivat poissa tyttöjen tullessa kotiin. Muutaman päivän kuluttua kissaemo pentuineen kotiutui. Juhannusseikkailusta syntyneet pennut saivat uudet kodit. Söpö joutui kotiin, jossa isäntä oli aina poissa. Söpö ikävystyi yksinoloon ja käytös muuttui häiriintyneeksi. Isäntä kyllästyi kissaan ja ilmoitti syntymäkotiin, että Söpön päivät ovat luetut. Söpö sai tulla takaisin. Hyvänä pitäminen sai Söpön taas luottamaan itseensä ja ihmisiin. Se olisi halunnut jäädä sisälle yöksi, kun olin niitä hoitamassa. Ulko-ovelta livahti takaisin yläkertaan ja katseli valppaana kaapin alta, kuinka välttäisi kiinniottamisen. Kolmannen kerran jälkeen kissa luovutti ja meni kiltisti ulos kissojen yöhön. 

Perinteiset joulumyyjäiset saivat yllättävän lisänumeron leivonnaisten, käsitöiden ja joulukoristeiden lisäksi. Joulumusiikki lakkasi, kun areenalle astui vähäpukeisten gladiaattoreiden joukko. Kuuluttajan ääntä vahvistavat koneelliset desipelit. "Nousee, nousee" kannustushuuto sai painonnostajat uskomattomiin suorituksiin. Jouduin Vesa-Matin kanssa tanssiaisiin, kuinka ison daamin kanssa tanssi ja jutustelu sujui. Siinä keikahtivat kumpikin nurin, ja Vesa-Matti auttaessaan daamia ylös kannusti: - Nousee sieltä isompikin ihminen. Hameet hulmuten daami poistui paikalta ja Vesa-Matti jäi ihmettelemään perään: 
- Ossoo iso immeinen männä kovvoo. Joululaulut vaihtuivat lavatanssimusiikkiin. Kierrän kaukaa meluisat joulumarkkinat, vaikka Jeesus syntyi työpäivänä härkien heinille ja aasien syöttökaukaloon. 

Aamuhartaudessa kehitysvammaiset rippikoululaiset olivat seimen ääressä. Altti ja Pekka hoivasivat vastasyntynyttä. Piti vaihtaa pahnoja, kun se kusj. "Sylvian joululaulu" ja "Taas kaikki kauniit muistot" on pantu naftaliiniin odottamaan ensi joulua. Joko silloin sukupolvenvaihdos on toteutunut minun mummolassani, vai vieläkö olen pakomatkalla vieraalla maalla. Tirkkosen sukuviiri on nurkanvaltaajien ulottumattomissa odottamassa rauhaa ja "Tiekartta Länsirannalla" - operaation päättymistä. Pyhä perhe saa unessa kuulla kuninkaan kuolleen, että he voivat palata omaan maahansa. Vain vastasyntynyt tiesi, mitä oli tulossa pääsiäisenä. Olihan näiden juhlien välillä vuosia. Meidän kirkkovuosi on lyhyt, kun joulu on juuri takana ja pääsiäinen edessä kaikkine kärsimyksineen, joilla meitä yritetään opettaa elämään ihmisiksi. 

Arabit ja juutalaiset ovat sotajalalla. Se ei kerro koko totuutta vastasyntyneestä ja ihmisestä. Pieni pyhäkoululainen tuli itkien kotiin kysyen: 
- Miksi pitää kuolla, kun on juuri syntynyt? Siihen loppui lasten pyhäkoulunkäynti. Voiko usko olla tervettä vai onko se sairasta hurahtamista? Sitä kysyköön jokainen itseltään kehumatta oman jumalansa ja suuntansa paremmuutta. Martti Rautasen mukaan lähetyskentällä syntyneet lapset saivat Martti-nimen. Siitä kunnian sai kuitenkin 12,5% norjalaisosuudella geeneistä Martti rauhanpalkinnollaan. Aaltonen seilatessaan maailman meriä jätti jälkeensä kapallisen pieniä aaltosia. Meidän päämiestemme geenit ovat vähenemässä 1+1 =1, joten lapsetkin pitää tuoda Kiinasta. Olemme kuolemassa sukupuuttoon. Se on rikastumisen lopputulema. Internet auttaa tekemään itsemurhan, hankkimaan aseen ja viemään mukanaan mahdollisimman monta syytöntä.

Ei kommentteja: