tiistai 16. joulukuuta 2008

Tilattu kuolintodistus ja muukalaisille hautausmaa

En tuota vielä nähnyt maailmanperintökohteen tuhoamisena, kun tilasin lääkäriltä isälle kuolintodistuksen, että saan haudata. Lääkäri vastasi niin varmasti, että hoidot ja tutkiminen lopetetaan. Isä äänesti vielä naispresidenttiä viimeisenä elonpäivänään. Nyt kavennetaan presidentin valtaoikeuksia tulevilta päämiehiltä, että näennäiset perässähiihtäjät voivat hetken aikaa mellastaa. Niin tekivät Kekkosen viimeisinä vuosina silloiset sopulit. 
Mitä me haikailemme järjestäytyneessä yhteiskunnassa. En ainakaan rahaa, sillä sitä minulla ei ole koskaan ollut enempää kuin tänä päivänä. Ja kohta leikataan taas eläkkeitä meiltä elätettäviltä, jotka olemme itsemme elättäneet pienillä palkoilla. Silloin olikin rauha, mielenrauha tehdä työtä ja nukkua yönsä. 
Maanmittaustoimistolta tullut kirje vahvistaa todeksi sen, kun isä tuli vanhaksi ja sairaaksi. Silloin kunnanvelhot lähtivät merkkaamaan tieuria kuin poronkusemia. Tiet on juosten kustuja jälkiä pitkin rasitetieksi merkitty. Nimismiehen kiharat oikesivat, että muukalaisten hautausmaalle voi kansainvaellukset alkaa. 
Karjalan korvissa sinne kotinsa jättäneet etsivät rakkaittensa hautoja. Löytävät tuttuja paikkoja, mutta muistomerkit on häpäisty. Maanmittaustoimisto pitää siitä huolen, että isän perintökohde on merkitty rajapyykein. Ja minä pidän huolen, että eriuskoiset saavat rakentaa moskeijansa. Kullata kupolit ja asettaa vartijat portille vartioimaan hautarauhaa aikansa. Sota tästä tulee. 
Kukaan erimieltä oleva ei enää suostu tulemaan rauhanneuvotteluihin talvella suljettuun kartanoon. Rauha pitää neuvotella siellä missä käydään sotaa. Taitaa vain olla niin, että rahalla ja rauhalla ei ole kotimaata. Rauhan minä jätän teille, minun rauhani. En niin kuin maailma antaa. Se julistetaan joulurauhana Suomen Turusta, jos Jumala suo.

Ei kommentteja: