maanantai 1. joulukuuta 2008

Kaamos Lemmenjoen kansallispuistossa

Seuraan linnunradalta auringon asemaa suhteessa maahan. Pohjoisnapa on kääntänyt selkänsä auringolle. Lapin asukkaiden selviämisstrategia noudattaa toista vaihetta. Kesällä kalastetaan ja jatketaan sukua. Kaamoksessa jatketaan sukua. Etelässä syntyvyysaalto alkaa sähkökatkoksesta ja juhannuksesta. Viime mainittu on viinan villitsemää. Turismi on tärkeä Thaimaalle. Hallituksen kaatamisyritys johtaa lentokenttien sulkemiseen. 

Omaishoitajan työpanos on korvaamaton vanhuksille, vammaisille ja pitkäaikaissairaille. Rahoitustarkastus laskeskeli kymmenien miljoonien mummonmarkkojen säästöä yhteiskunnalle. Kunnan tehtäviin kuuluva sosiaalipolitikka maksaa omaishoitajalle kotihoidontukea oli vaihtoehto kalliille laitospaikalle. Omaishoitaja tuli autetuksi. 

Olen seurannut alusta asti, kuinka viranomaishoitoon päädyttiin. Historiikki kertoo tähtihetkistä. Tuleva johtotähti allekirjoitti sopimuksen aikana, jolloin valtaa käytti palkittu rauhantähti. Työtä ei ole yrittäjän, maatalousyrittäjän, perhehoitajan ja omaishoitajan työ. Se ei kerrytä työhistoriaa. Kauneuskirurgi lisää uskottavuutta omaishoitajien työnarvosta. Kuinka monta sataa miljoonaa säästyy valtiolle, kun omaishoitajille ei makseta mitään. On vain merkittävät omaishoitajat, jotka huomioidaan. He ovat johtotähtiä pääjohtajina virka-asemansa perusteella. 

Pitää olla akateeminen, tohtoriksi väitellyt, oman arvonsa tunteva omaishoitaja, joka valan vannottuaan suorittaa velvollisuuttaan kuolemaansa asti. Ei osaa järjestää omaishoitoa ajan tasalle, kun sitä ei opeteta yliopistossa. Sen hän sai kuulla vaimoltaan joka kerta lähtiessään opiskelun vaatimille matkoille. Meillä on hässäkkä kuin Thaimaan lentokentällä. Lomalaiset ovat tyytyväisiä lisälomapäivistä. 

Itse katson Leninin testamenttiä. Mielipidevankia ollaan viemässä oikeudenkäyntiin. Kaksi saattajaa pyssyineen jatkaa matkaa. Olisi tärkeätä ehtiä elokuviin katsomaan sikopaimenta. Mihin vaari jäi. Hän oli uuvahtanut maahan sairaana ja nälkiintyneenä. Toinen saattajista uhkaa ampua vangin, jos ei nousisi jaloilleen. Heillä oli kiire ehtiä elokuviin. Vanki tuntee tarinan ja alkaa kertoa. Pyssy ei kohdistu enää kertojaan, vaan häneltä pyydetään lisää juonen paljastuksia. Vanki jäi vielä eloon vaikka maassa maaten, kun ei muuta jaksanut. Tarina tuoksuu todelta, onhan meillä itäaalto menossa.

Ei kommentteja: