lauantai 15. marraskuuta 2008

Ubiikkiyhteiskunta - 10 teesiä

10. teesi Tulevaisuus yllättää aina - tämä tulevaisuus erityisen aina.
Annettuja linkkejä etsiessäni e-maileista huomaan, kuinka sähköposti pääsi yllättämään. Luukku huitelee roskapostinsa kanssa vuodessa 3908. En enää koskaan poista roskaposteja, mahtuuhan noita lähettäjiä ja lähetettyjä kuolleiden taivaaseen tai välivarastoon, missä se nyt sitten lieneekin. Kaikki, joissa henki on, eivät pysy piilossa, vaan kailotus kuuluu joka puolella ilmaisten omituisten höpöttäjien olinpaikan. Kahden koneen ja kolmen sähköpostin loukussa on ihmettelemistä. Kun en vanhoja muistele, ei ole ongelmia. Minulla on paperiversiot kaikesta tarpeellisesta. Niistä muodostuu elämäni käsikirjoituksen sisältö. YAT (yrittäjän ammattitutkinto) ja YEAT (yrittäjän erikoisammattitutkinto) eroavat vain hiukan oppisopimukseltaan.

1. Oppisopimus kiikarissa / YA
1. Oppisopimus on mahdollisuus / YEAT
2. Hyvä tietää: perusasioita, sitoutuminen. oppisopimuksen muutokset ja lomakkeet
3. Oppisopimuksen alkaminen
4. Työssä oppiminen
5. Tietopuolinen oppiminen
6. Oppisopimuksen päättyminen

Molemmissa tutkinnoissa oli vaatimuksena käyttää tietokonetta lopputöiden laatimisessa. YA-tutkinnossa minulla ei ollut näitä taitoja. Käytin kirjurin apua. Lopputyö oli ainoa hylätty mennessäni eteenpäin. En kuitenkaan katsonut tarpeelliseksi ottaa vastuuta kirjurin tekemästä työstä uusimalla tehtävää. Olin kuitenkin saanut kipinän lähteä opiskelemaan verkkoympäristössä YEA-tutkintoa. Sain oikean verkkokirjoitusharjoittelupaikan ja oman tietokoneen. Jos koulutus olisi Lahdessa, olisi se tapahtunut ammattikorkeakoulussa.

Yrittäjän Erikoisammattitutkinto
Johdantokansio
1 - Johdantopäivän ohjelma
- Osallistujaluettelo
- Kouluttajat ja yhteyshenkilöt Rastorissa
- Koulutusohjelman rakenne ja sisältö
- Combon pikaohje
2 - Yrittäjän erikoisammattitutkinnon perusteet
3 - Henkilökohtainen opiskeluohjelma HOPS
4 - Yrittäjän erikoisammattitutkinnon näytöt
- ohjeita näyttöjen antamiseen
- Yrittäjän erikoisammattitutkinnon näyttöjen arviointilomakkeet 1-3
5 - Opi oppimaan
6 - Lehtiö

Tässä vaiheessa juuri herään kuin vanha salakuljettaja Laitinen. Aika seuraa Leninin testamentin ohjesääntöä. Kyttä kyttää kyttää ja kytälläkin on kyttä.
1. teesi Jokuveli tulee (siis: -sisko) - valvoo - tietää, ei unohda.

Stailaamalla tähän päästään uudestaan ja uudestaan. Lopputulosta ei ole näköpiirissä. Nämä ajatukset olen lainannut eikä minulla ole niihin edes immateriaalisia tekijänoikeuksia. Lisään lähteet kun olen oikeassa osoitteessa. Minulla ei ole lupa edes ajatella, etteikö joku jo ole ajatukseni tuotteistanut ja haluaa saada niistä hyödyn. Lupaan olla ajattelematta toisten aivoilla. Aneita ostettiin kilauttamalla raha kirstuun ja siitä sielu vilahti taivaaseen. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Nyt on lupa vilauttaa vain aliippia.

Ei kommentteja: