keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Hattivatteja vai faghageja

Levengood seilaa vielä paatillaan merta edestakaisin kuin Liikanen sotkeutuessaan anopin viereen evakkoreessä. Rosan ja Hugon tarinan nähtyäni tuli mieleen ajatus, kuinka Ruotsissa voi ihmisen elämä edetä nuoruudesta aikuisuuten ja lopuksi vanhuuteen ilman poliittista heitteillejättöä ja syrjintää. Siellä ei ole ollut sotaa. Kun olet vanha, tulet suomalaisittain väärinymmärretyksi. Yhteiskoulut seurasivat tyttö- ja poikakouluja. Se oli koululaitoksen sukupuolitietoisuutta jo aikojen alussa. En yhtään ihmettele, jos seksuaalisuuden suhteen ollaan sairaita. On minun ajatusmaailman mukaan poikkeavasti käyttäytyviä, joka johtaa sairauteen asti. 

Tervettä valistusta sain jo kansakoulussa. Naapurin pojan kanssa hiihdettiin yhdessä koulumatkoja. Hän piti minut ajantasalla, kun näki isosiskojen kasvavan naisiksi. Siksi en ole pyörtynyt, kun johtajat ja vanhat sairaat tohtorit ovat tehneet minulle ehdotuksia, joihin en tällä järjellä voinut suostua. Tutustu omaan sairauskertomukseesi ja Aatun samoihin ominaisuuksiin, joilla hänestä tuli Führer. Eduskunnassakin on näin suuntautuneita. Siellä se on hyve, kun työllistetään suomalaisia ammattityötä tekeviä ulkomaille ja sieltä tuodaan thaihierojat korvaamaan tämä tyhjiö. Jos Obaman ihonväri nostattaa rotuvihaa Amerikassa, on meillä vastaava ilmiö nainen. Onko syy Obamassa ja naisessa vai syyllistävissä valkoisissa ja miehissä. 

Kun isällä on ärrävika ja äidillä ässävika, niin minusta tuli kaikesta huolimatta suht.koht. normaali, jolla on molemmat viat ja katsojan silmässä/kuulijan korvassa olevat kaikki mahdolliset, projisoidut viat. Ruotsalaislähteen mukaan Muumipeikko on homo, Niiskuneiti faghat, joka viihtyy homoseksuaalisten miesten kanssa. Olin jo viittä vaille yli-ikäinen, kun meni työpaikka alta tehtaan konkurssissa. Johtaja oli muuttanut Amerikkaan ja vei rahat mennessään. Siitä alkoi Lahden ompelijoiden työpanoksen ulkoistaminen. En tuosta juuri hätkähtänyt. Vuokrasin aarin maata Launeen pellolta ja pistin siemeniä kasvamaan. 

Kerrankin sain olla vapaa hetken ja odottaa, mikä ovi avautuisi sulkeutuneen jälkeen. Se oli isä Juntusen hieromalaitos. Hän koulutti Suomessa ainoana näkeviä hierojia. Kurssin jälkeen olin Lääkintöhallituksen luetteloon rekisteröity laillistettu hieroja. Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Himmlerin hieroja ja henkilääkäri oli samoilla linjoilla. Hän pystyi pelastamaan tuhansia juutalaisia kaasukammiosta. Samaan pystyn minäkin. Voin lähteä omaishoitajaksi vieden ammattityön (tiedon, taidon ja tunteen) mukanani. 

Pystyin puhumaan omasta puolesta, että olin tullut omaishoitajaksi enkä työllistettäväksi vammasten pesulakokeiluun, laitosapulaiseksi palvelukeskukseen enkä Rautavaaran poliisien hierojaksi. Vielä pitää mainita työvoimatoimiston johtajan tietokoneelta tarkastama työllisyystilanne. 
Hyrynsalmella on fysioterapeutin paikka vapaana. Voi sitä järjenköyhyyttä. Nuori fysioterapeutti sai vastaavan paikan kaukaa kotoa. Hän meni mieluummin lähikaupan kassaksi kuin tuhlasi aikaansa pitkiin työmatkoihin. Se aika säästyi pienelle lapselle ja raha korvasi fysioterapeutin työnarvostuksen. 
Opettajat hoitivat eläkevirkaansa ja heidän vanhempansa hoito tapahtui laitoksessa. Eihän häämöttävästä saavutetusta edusta kannattanut luopua kesken virkauran. 

Minä en pystynyt millään rahalla varmistamaan eläkeaikaa ja nyt vielä vähemmän tiedän, mitä tuleman pitää. Kunta on aloittanut entisillä elomailla venäläisten uudisasuttamisen. Se ei varmasti tapahdu ilman omaan taskuun valuvia kynnysrahoja. Minulle kunnanjohtaja/elinkeinoasiamies antoi työvoimapoliittisen lausunnon. Minulla ei ollut elämisen mahdollisuutta tulla takaisin syntymäkuntaani ja jäädä sukupolvenvaihdoksen kautta asumaan lapsuuskotiin. Tämä on kynnyskysymys. 

Kunnalla on kunnallispoliittinen strategia ottaa kaikki hyöty henkilökohtaisesti itselle. Ei ole tilaa entisten asukkaiden jatkaa, vaikka siellä on suku asunut vuodesta 1900 lähtien. On tapettu punaiset, on sodittu kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta, käyty koulua vieraalla paikkakunnalla, hoidettu vanhemmat hautaan, jaettu osat jokaiselle perilliselle. Kun omaa omistusoikeutta käyttäisin, siihen huudetaan apuun maaoikeutta ja minusta tehdään maksumies. Mikään ei minua säästä häpeältä tänä mielettömyyden ja ahneuden aikana. Bumerangit ovat lennelleet takaisin osuen otsaan niin kovaa, että henki on mennyt. On päässyt kuolleitten sielujen joukkoon ja autuaammille metsästysmaille eräoppaana.

Ei kommentteja: