maanantai 6. lokakuuta 2008

Maasta olet sinä tullut, maaksi pitää sinun jälleen tuleman.

Eu:n suurella ja kunnan pienellä rahalla suvun ranta muuttuu varastopaikaksi ja varastotalon ohjesääntö 1 toteutuu: venäläiset uussuomalaisiksi Vihtaniemeen. Siinä on sukupolvenvaihdos ja hiljaisen tiedon siirtäminen tuleville sukupolville. Tuusniemen Vihtaniemestä olen minä tullut, Duusniemeen olen minä tuleva. Siellä on isovanhempieni ja vanhempieni hautapaikat sekä punaisena vangitun setäni joukkohauta. Tuhkauurna ei tarvitse paljon tilaa loppusijoituksessa. Vihtaniemeen perustan muukalaisille hautausmaan, sillä uussuomalaisia tuskin kukaan kaipaa heidän kuoltuaan. Kiintiöpakolaisilla ei ole paluuta kotiin eikä heidän kotimaahansa jääneillä sukulaisilla ole sieltä pois pääsyä. On oltava terroristiksi epäiltynä pelon alla. 

Jos kuka kerran keksitään, sitä aina epäillään ja kohtalona on tulla kidutetuksi pahamaineisilla vankileireillä. Meidän poliittisen kentän on sekoittanut raha ja viimeiseksi uusrikkaat venäläiset. Se ei pelaa, joka pelkää. Väliinputoajat ovat pelkääjänpaikalla. Pelaajat palkitaan rahalla. Vanhempieni kuoltua 4. ukkaasi velvoittaa tottelemaan piäsnuatikoita. Mutta he eivät hoida asioitamme oik'pelillä. Minulle jää ainoaksi mahdollisuudeksi pistää kivet kuppiin ja ääneen ihmetellä vääryyksiä. Pahantekoon en tule mukaan. Siksi toimintaympäristön etsiminen on vakiintunut epäviralliseksi organisaatioksi. 
Takana on lukemattomat harharetket §§§§§§§-viidakossa. Viidakkokirjoja yritetään kääntää selkokielisille ihmisille sopiviksi vuosia kestävien valitusportaiden kautta. Vanhat tädit eivät ole munineet ja siksi valituksista ei tule uusia tulkintoja, onhan Kelan päätökset nahkamunapäätöksiä. Kaikkia Kelan oven aukaisseita epäillään etuuksien väärinkäyttäjiksi.

Ei kommentteja: