keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Torta på torta

Liika on liikaa joka asiassa. Onpa hyväksi havaittu brändi ryöstönkohteena unikoissa tai kakuissa. Isot syövät pienet ja hitaat syövät nopeat, kun on päästy taantumasta lamaan. On kyse työstä ja tuotteesta. Tässäpä meillä pulma, jonka selvitän kermakakulla päin naamaa. Illalla vierailin Durakovossa dokumenttiprojektin mukana. Aamulla katsoin kuinka Ellun-kakun leipominen loppui, kun kauppa vaihtoi leipuria. 

Nyt esitän piäsnuatikoille en itselleni piällysmiehenä, mikä mahdollisuus on sukupolvenvaihdokselle, omaishoitajalle ja ammattitutkinnon suorittaneelle laillistetulle hierojalle pysyä elämässä mukana kierroksien lisääntyessä tässä hullunmyllyssä. Intiaaninimekseni otin "Yksi, joka pamauttaa päähän". Sukupolvenvaihdos mielessä läksin omaishoitajaksi. Jonkun oli otettava vastuu vanhempien työn jatkamisesta ja heidän auttamisestaan, kun kunnalliset palvelut oli ajettu alas. Aloitin kunnallisella kotihoidontuella. Sitä kesti aikansa, mutta omaishoidontuki olikin jo lakisääteisesti pienempi ja sosiaalilautakunta peri sen takaisin isältäni miinusmerkkisenä omaishoidontukena. 

Onko kukaan toinen maksanut kunnalle saadessaan hoitaa vanhempiaan omaishoitajana? Puiston penkiltä annettiin vahingon kiertää. Olihan ministerinpesti mennyt sivu suun, kun perheyritys joutui selvitystilaan. Selvisin Ahtisaaren fitness- ja fettfriajasta lainpuitteissa 6-kymppisenä, verkkokirjoitustaidottomana. Sukupolvenvaihdos toteutui samalla periaatteella, jolla valkoinen mies osteli intiaaneilta heidän asuinalueitaan. Siinä punnittiin luonnonarvot, ilmansuunnat ja auringonlaskut. Minun rannasta tuli UPM:n metsäkoneiden varastointipaikka. Isästäni kuoltuansa miljonääri. Silloin en vielä tiennyt, että venäläiset äkkirikastuneet olisivat kunnalle mieluisia uudisasukkaita. Nyt tiedän. 

Olen ollut 8 vuotta maanpaossa. Lait ovat kaksinaismoralistisia. Laillistetusta hierojasta Eu:n naiskauppaan hieromaanko rauhaa, että Kela-korvauksella työkunnonhoitaminen olisi kannattavampaa. Ei toteutunut talousvaliokunnan puh.johtajan ehdotus, vaan pankkikriisi toteutti kotimaisen version. Pankki antoi vuokralaiselleen oikeuden uhata välimiesoikeudella. "Jos nyt et myy omistamaasi työhuonetta, se otetaan sinulta ilmaiseksi." Nuori hieroja/sairaanhoitaja menetti työhuoneensa. Otti ja lähti Ruotsiin. Sieltä sai työtä ja työstä palkkaa. En odota hänen paluutaan takaisin. 

Kirjoitustaito kuuluu kaikille. Siksi hakeuduin projektikoulutuksiin. Pari ammattitutkintoakin tuli suoritettua, joista YEAT etäopiskeluna verkossa kaapelikatkoksista ja digi-digi-ongelmista huolimatta. Olin ehdottomasti yli-ikäinen ja yrittäjä/omaishoitaja-ammattilainen saamaan porkkanastipendiä, jonka nuoremmat kuittasivat opiskelustaan. Olen ylpeä selviytymistarinastani, näyttötutkintokansiosta ja monesta hyvästä tilaisuudesta, joita minulle on tarjoutunut ja joihin minua on kutsuttu juhlimaan 150-, 30- ja 10-vuotisjuhlia. Tämä Oleg viihtyy Duragovossaan, jossa oleminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja kunnioittamiseen. Pyyhin lunta ehdokkaiden parrasta vaalien aikaan. Nyt joku nuolee kasvoilta kermakakun jämät, kun kakuttamisjuhlatahti vain kiihtyy.

Ei kommentteja: