maanantai 8. syyskuuta 2008

Patsaan paljastus vai paljaan patsastus

Virallisen presidenttiehdokkaan varapresidentti(ehdokas) on arvoisessaan tehtävässä. Ei kissanristiäisissä, vaan paljastaa voimaeläimeni -karhulaatan. Keilakisa oli päättynyt, odotettiin palkintojenjakajaksi kutsuttua julkkista. Vihdoin hän saapui, anorektinen Kata. Silloin jo inhotti katsoa vierestä, kuinka sairas, laihtunut playboy-malli halasi luurankona voittajia.

Halausnäkygalleriassa inhottavimmat ovat päällimäisinä. Viisarinvärähdystestaus, alaston asiakas hoitajan kaulassa porrastasanteella ja suoraan kiinnikähmivä mies hierojan väistäessä. En ole kiinnostunut tällaisesta halauksesta, joten se vaihtui käsipäivääkosketukseen, ettei tarvitse pelätä. Korkeakulttuuri ei ole hyväksynyt viihdetaiteilijoita joukkoonsa. Tarvitaan hyväksynnän malli Ruotsista ja Levengood siitä kysymään asianosaiselta, jos on töpännyt ja aliippi vilahtanut.

Luen henkilöhistorioita omana tai aikalaisten kuvauksena, mutta juorulehdistö ei kiinnosta. Samoin en nauti Pohjolan poliisin rikoskertomuksista, kuinka rikokset tehtiin ja kuinka poliisi ne selvitti. Ihmisten julmuuksista toisiaan kohtaan on tämän päivän Quantanomossa keskitysleirien ja Fellmannin peltojen jälkeen kestämistä. Ei ole mitään uutta auringon alla, kaikkein vähiten mediapersoonilla annettavaa itseään paljastellessa ja liikemiehien kyörätessä heitä kansanedustajiksi ja ministereiksi toteuttamaan rahoittajien päämääriä. Sitä sanotaan korruptioksi, josta Kakkonen jo kaksi vuotta sitten puhui liikemiehille. Miksi ei rahalla valittaisi päättäjiä kuudeksi tai neljäksi vuodeksi virkaansa, olisi tulokset sen mukaisia?

Tähän on tultu, kun hallitusta ei voi kaataa, vaikka koko valtionlaiva olisi merihädässä ja hukkuisi. Ei hätiä mitiä, sen opetti tsunami pakottaessaan puhemiehenkin pylvääseen. Mannerlaatathan vain heilahti. Kuka sallii Irakin sodan? Valtataistelu vallasta on enkelin ja perkeleen kaksintaistelu jokaisen sisällä.

Ei kommentteja: