tiistai 16. syyskuuta 2008

"Ihan hyvä kysymys"

Presidentin kyselytunnin esittelyn ääninäyte ei kerro, onko hyviin kysymyksiin hyviä vastauksia. Katson lumoutuneena Englannin kuninkaallisten rentoa esiintymistä kansansa keskuudessa. Jokainen on arvoisessaan edustustehtävässä. Miten kahden lautasen kattausta kytätään henkilökohtaisena tärkeilynä ja vaaditaan Meidän Presidenttimme jättäytymistä pois EU-edustuksesta.

Minuun tarttuu englantilainen innostus asiassa kuin asiassa, päinvastoin kuin suomalaisuus latistaa tillin tallin tasapäisesti onnettomaksi. Miljoonasäästöillä levennellään ja koko potin suuruutta hehkutetaan, mutta perillä se onkin muuttunut leskenrovoksi, joka vaaditaan takaisin korkojen kanssa. Webster puhuu elokuvan kautta minun elämästäni tiettömän taipaleen takana 1900-luvulta lähtien. Soutamalla lähdettiin aina kirkonkylään, kouluun, lääkäriin ja töihin kauniista Vihtaniemestä. Öljypaasto ei keskeytynyt, kun ei ollut muuta öljyntarvetta kuin valonlähteenä öljylampussa tai kettujen karkoittajana lampaiden kaulassa öljyyn kastettu villalanka. Ken tietä käy, on tiensä vanki. Vapaa on vain umpihanki. Talvella ei hiirenhyppyä 7km:n matkalla Juojärven ulappaa. kun viimeisestä tanssimatkasta selvisin kotiin.

Viihde- ja vapaa-aika pakotti minut Lauttasaaren Vattuniemeen ottamaan selvää, mitä on sukupolvenvaihdos ja elämän jatkuminen Vihtaniemellä jakajankäden kautta. Isoisä tuli hoidetuksi kotona ilman mukavuuksia. Minun omaishoidon ei haluttu onnistuvan kirkonkylässä mukavuuksilla varustetussa osakkeessa. Siitä tehtiin minulle opintomatka kiinalaiseen helvettiin ja sitä aikaa sanon Öllin isän oppivuosiksi.

YEAT - oppisopimuskoulutuksessa sain assistentin ja mentorin. Ja parasta oli verkkokirjoitustaidon oppiminen. Oi niitä ihania aikoja siitäkin huolimatta, että olin yli-ikäinen ja väärän ammatin harjoittaja. Mutta minulla on Swot-analyysi sukupolvenvaihdoksesta - 4 kuvaa - Vahvuuteni - Heikkouteni - Mahdollisuudet - Uhat. Webster kuvaa, kuinka meidät hukutetaan muoviin Hyvinvointivaltion kaatopaikalla keskitysleireiltä ja Fellmannin pelloilta selvittyämme.

Sama tunne on ollut tänä kesänä, kun ruokakauppani on laajentanut kadun alle. Ruokajakelu on järjestetty, vaikka ympäristö muistuttaa pomminräjähdyksen jälkeä. Olenkohan ollut entisessä elämässäni hovissa, kun vaiheet tuntuvat niin kuninkaallisenkotoisilta eikä tasavaltalaiselta Kehittyvien maakuntien Suomessa. Meillä jatkuu Hallowen - Vääränkuninkaanpäivä. Suojakseni omin keskeytymättömän ramadanin. Kolme summeria ei yöllä soi, joten saan nukkua rauhassa. Luottamuksen menettää vain kerran kuin neitsyyden, sitten tulee hyväksikäytetty huono, syntinen nainen Syntisenlaulunmaahan. Muuttuuko päätös pääministerin morsiamesta ylimmässä oikeusasteessa? Missä on rangaistava nainen, joka houkutteli miehen syömään hyvän ja pahantiedon puusta kielletyn hedelmän.

Ei kommentteja: