torstai 21. elokuuta 2008

Ennustajaeukon ennustuksia

Nyt on maailmankirjat järjestyksessä. Sen huomaan arkistoja tyhjentäessäni ja tämän syksyn yliopiston koulutustarjontaa verratessa. Vaihdoin vuosituhatta ilotulitusta seuraten idästä länteen. Oli hyvä mieli maailman tilanteessa. Tästä on hyvä jatkaa. Takana lama, sen suurempia jälkiä jättämättä, isä saattohoidossa elvytettynä kitumalla kuolemaan. Mutta kaikki muuttui 6.2.2000. Tapahtui vallanvaihto. Kuningas kuoli seuraavana aamuna. Eläköön uusi kuningatar. 

Minulle tarjoutui tilaisuus projekti- ja ammattitutkintokoulutuksiin. Jatkoin kuitenkin samaa ammattityötä, jota olen tehnyt vuodesta 1979 lähtien. Omaishoitokokemusta vuodesta 1991 lähtien. Työpaikkojen tiheään vaihtamisen tarve on politiikan huipuilla. Siitä kerron "Kääk! Paavo?" Wald Disneyn sanoin. Uuden vuosituhannen heinäkuut ovat olleet punaisia, pakållisia, jumalaisia ja viimeksi isänmaallisia. Mutta minusta on tehty isänmaaton ja äidinkieletön. Simultaanitulkin välityksellä kuulin yritysesittelyn saksalaisesta tarkkuudesta kaasuputkihankkeessa. Nyt tarvitaan poliittinen lobbari sen paikalleen upottamisessa. 

Kuka nyt haluaisi lähirannalle poliittiseen kärhämään johtavan kiistakapulan. Kukaan ei halunnut yksipohjaisten öljytankkerien seilaavan Suomenlahdella. Ajattelin jo aikanaan, että hoidettavat lastataan yksipohjaiseen tankkeriin ja lähetetään seilaamaan maailman meriä. Kukaan ei halua ongelmajätettä omaan maahansa. Kuka on vastuussa Kääk-asioista. Minä vastaan omistani vaikka ristiinnaulittuna - oikealla puolella, siihen ei ole Kääk- asiantuntijoilla mitään lisättävää sieltä vasemmaltakaan. Siellä istuvat pilkkajat ja pahantekijät.

Ei kommentteja: