perjantai 22. elokuuta 2008

Aamun ajatus

Isäni antoi minulle suurimman lahjan, jonka kukaan voi toiselle ihmiselle antaa, hän uskoi minuun. -Jim Valvano
Savonkielellä sama. 
Onnistuja kulukoo pikkusen pitempee reettiä - siellä ee oo tungosta. Savon Sanomat. 

Sain prokuran, nimenkirjoittamisoikeuden harjoitellessani asioiden hoitoa. Isän toive oli, että tulisin hoitamaan äitiä kotona, ettei joutuisi laitokseen. Itselleen hän toivoi asioidenhoitoapua, kun ei enää jaksanut kaikkiin rettelöasioihin puuttua eikä osannut pitkän elämänsä aikana syyttömästi syytettynä puolustautua. Syytökset riehaantuivat uudestaan elämään. Isä vain totesi: Kyllä ne ovat viisaita. Hänelle ei ollut tullut mieleenkään epärehellisesti hankkia itselleen etuutta. 

Lue tarkkaan neljäs ukkaasi vanhempien kunnioittamisesta. 

Kuule isääsi, jolta olet saanut elämän, älä halveksi äitiäsi, kun hän on vanha. (Sananl. 23:22)
Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein. ”Kunnioita isääsi ja äitiäsi” on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: ”jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä”. Ja te isät, älkää herättäkö lapsissanne vihaa, vaan kasvattakaa ja ojentakaa heitä Herran tahdon mukaan. (Ef. 6:1–4)

Ja vielä tarkempaan ukkaasin selitysosan kohta piäsnuatikoihen tottelemisesta. Siinä punnitaan minun yhteiskunnallisuus jokapäiväisessä elämässä. Yhteiskuntaa pidetään yllä laatimalla lakeja, jotka ovat kuolleita syntyessään. Viimeksi vaalirahahoitussotku, jota epäiltiin jo 2000 lehtikirjoituksessa. 

Olen asunut 8 vuotta kaatopaikalla ja hautausmaalla. Työympäristön Feng shui ei täällä toimi. On ollut pysähtyneisyyden tila. Nyt jaksan käydä läpi arkistoja ja heittää pois kaiken turhan roinan. Heti Feng shuin positiivinen vaikutus tuntuu sisälläni ja valoisuutena ympärilläni. Uusi läppärikin on odottamassa asennusta. Mitä muuta hyvää onkaan odotettavissa, kun vain päivitän tietoni ajantasalle. Vuosituhannen juhlailotulitus saa toistua. 

Ollaan muuntautumiskykyisiä, lait ovat ikuisia tai niitä kumotaan laatimalla uusi ahdistavampi laki. Aateloitiinhan minut arvonimellä "Varhennettu Vanhus" osamaksulla 54 miestyövuotta kestäneestä omaishoitotyöstä. Kaikki 300 000 omaishoitajaa eivät ylitä tätä rimaa, puhuu poliitikko vain 30 000 puolesta suulla suuremmalla laatimaansa lakiin vedoten.

Ei kommentteja: