maanantai 21. heinäkuuta 2008

Paljon porua, vähän villoja

Pysyäkseni kehityksen kelkassa olen 8 vuotta ottanut talteen lehtileikkeitä. Laatikot tyhjiksi kaikesta roinasta, enhän loppuelämää varten tarvitse näitä evästeitä. Otsikoista poimin koneelle totisinta totta. Siitä jatketaan.

  • 2000/ kesäkuu Senhän sanoo lakikin
  • 2000/kesäkuu: Dementiakoti ei lyö leiville, hoidettavia vähän mutta liikaa.
  • 2000/lokakuu: Kuuma lintusyksy. Eilen kuulin siipienhavinaa. Valtava lintuparvi mustia lintuja etsi laskeumispaikkaa vastapäiseltä katolta ja lensi useita kertoja talojen välistä. Hitchcock'imaista Lintushowta.
  • Kohti vähempää kulutusta - reilu kauppa
  • 2000/marraskuu "Erotiikan vapautuminen osa kansainvälistymistä" Kysyntää palveluilla on, tarjontakin alkaa näkyä. Aloitan keskeytyneenä olleen työni vuokrahuoneessa. Luin lehdestä ilmoituksen. "Uusi johtaja, uusi hieroja. Aasialainen tyttö hieroo alasti." Itse jatkoin sosiaalisena, halpana laillistetun hierojan periaatteella suorittamani ammattitutkinnon mukaa.
  • 2007/kesäkuu Veteraaneille luvattu kuntoutusohjelma ei ole toteutunut
  • 2007/heinäkuu Risikko: Kansalaisjärjestöt politiikkaohjelmiin
  • 2007/joulukuu Digi-Tv "Vuosikymmenen munaus"
  • 2008/tammikuu Lahti ajanut omaishoitajat tiukille. Haluaako Lahti ajaa omaishoidon alas?


Nämä otsikot ovat olleet painimaaottelussa liikkeellepanevia ja liikkeessäpitäviä voimia. En ole jäänyt tuleen makaamaan "yläkerran ukon ja yhdistysten ampuessa kovilla" minua unenpuutteesta toipujaa. Toipuminen elämästä hengissä on useimman ihmisen elämäntapa jonottaessaan lakisääteisiä etuuksia. Lopullinen päätös vapauttaisi viiden (5) euron eläkkeen korotuksella mummon ostamaan Lamborgiinin. Hän ostaa sen kuitenkin, vaikka korotus kompensoituna veroprosentin korotuksella ei tuo lisää tilille. Päinvastoin eläke on pienempi veivausten jälkeen kuin ennen korotusta. Jos uskallat kysyä, joudut valituskierteeseen. 

Kotona kuollutkaan ei välttyisi hautautumasta roskapostin alle. Hän ei kuitenkaan lankea heräteostoihin. Muovipussin herääminen henkiin kiirehtii roinan poisheittämistä, että tulee tilaa uudelle uudessa vaiheessa. Muovipussi hengitti, katsoin sitä liikahtamatta. Ei ollut läpivetoa, mikä pussia olisi täyttänyt. Mutta se hengitti luonnollista hengitystä. Samoin raotti Saarikoski silmiään, kun kiinnitin julisteen seinälle. Sieltä on tiiraillut tekemisiäni luomien välistä. "Isä Camillo on sairastunut"- tieto sai minut ottamaan esille valokuvan. Kaulan väri punastui verenkierron vilkastuessa. Samaa en näe enää. Kolme vuotta kesti kuolleesta isästä otetun valokuvan isän kuolema. Olenko tullut hulluksi. En, olen tullut luovaksi hulluksi. Sillä ei ole mitään tekoa sairauden kanssa. Kun vielä selvitän positiiviset lehtiotsikot, olen selvillä vesillä.

2007/elokuu Rakkauskirjeistä tulossa katoavaa kansanperinnettä. Siitä kertoo v.1958 alkanut kirjeenvaihto saksaksi. Se on johtanut "Liebe Mairen" uuteen seurakuntaan, kun entisessä pahoiteltiin osoittenmuutosta ja samalla menetettyjä kirkollisveroja. Hömppä-Mairelle omaishoitajana kristityn antama osoite oli Inva-keskuksen potilasjärjestöt. Löytyi Lahden savolaiset, jotka ovat yksi kielipuolten vammaisjärjestö monien murteiden joukossa.

2008/tammikuu Lahti ajanut omaishoitajat tiukille. Haluaako Lahti ajaa omaishoidon alas? Närståendevårdaren työ on "zu Hause Pflegen" hoidettavaa kunnioittaen ja samalla "Hilfe für die Helfer" arvostaen hoitajan tekemää työtä. Sitä ei lakipykälillä varmisteta.

Blogini on ajantasalla. Taivaanmerkki konekielisen tulkin suomentamana oli syöpä. Olin aikani vaa'ankielen varassa, mutta ilokseni totesin saksiniekan ravun täyttäneen juuri 67 vuotta. PC päivittää rekisteritietoni ohjelmansa mukaan. Uusi leiri johtaa jonnekin Asterixin ja Obelixin itäkulttuurin perinnemaisemaan.

2007/marraskuu Kukaan ei osta asuntoasi, jos sitä et myy. Tähän ei ole luottamista. On laadittu laki, että pankin nuijankopautuksella se on vähimmän tarjoavan omaisuutta tai otettu ilmaiseksi kuin sotasaalis sotaretkellä. Voittajat piirtävät rajoja aikansa, minä istun käräjäkivillä ja kohentelen seteleihin käärittyjä kypsennettäviä nyyttejä. Rosvopaisti kypsyy kuummennetussa kuopassa maan uumenissa. Visan pitää vinkua, kun kulutetaan rahaa. Raha palaa yhtä huonosti tulessa kuin totuus. Kuuntelen sivarin kertomusta keskitysleiriin tutustumismatkan oppaana; ettei sellaista enää koskaan tapahtuisi.



Ei kommentteja: