perjantai 4. heinäkuuta 2008

Karkotus

Maassa maan tavalla tai maasta pois. Ruotsi maksaa karkottamalleen egyptiläiselle korvauksia, kun kotimaassa karkotettua kidutettiin. Meillä olosuhteet on järjestetty laillisesti ylhäältä pikkupomoon asti, että vapaaehtoisesti rakkauden kaksoiskäskyä noudattava joutuu sellaiseen pyöritykseen, että hengenlähtö on lähellä. Kela viimeistelee lain vaatimukset. Olisi ryhmäkanteen paikka, kuinka meillä kohdellaan omaishoitajia. Kun kunnioittamani vanhemmat ovat kuolleet, on neljännelle ukkaasille enemmän aikaa. 

Presidentti tuli valituksi 6.2.2000 isäni viimeisenä elonpäivänä. Seuraavana aamuna, isoisän kuolinpäivä, hän jätti viestin: "Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini naulastaan ja kiirehdin karjateille." Mitä tästä seurasi on ollut rienausta, johon en ole voinut yhtyä. "Profeetan on poistuttava omalta maaltaan." Löytyisikö turvapaikka sieltä, mistä olin lähtenyt. Kaikki elämässä aikaansaatu rahallinen sijoitus tarvittiin liikemiesten osakkeiden arvoa kartuttamaan. Fysioterapeuttien rahastuksen esteet on raivattava pois. Veronmaksajien rahoilla hinnankorotustarve, kun saa Kela-korvauksen liukuhihnakonehoidoista. Käsillä tehtävä työ on estettävä. Vaikka olisin myynyt itseäni, olisi perheministerille raha kelvannut. 

Yhteiskuntamme on sairas. Lainsäädäntö on sen sairastuttanut. Sillä vammoillamme me rakastamme, lainlaatijan ongelmat siirtyvät laissa niiden kärsittäviksi, jotka ovat maanhiljaisia. Isäni sanoi veteraanien lupaamasta havuseppeleestä kuoleman jälkeen haudalle: "Ehtiihän tuon sittenkin." "Ja pitäisikö se minun vielä pyytää?" En pyytänyt, ovat kunnioittaneet eläessä tavalla, jonka palautan muistoa kunnioittaneille samanlaisena takaisin. 

90 vuotta sitten punaisena vangitun ja kuolleen setäni muistoksi vein muistolaatan isovanhempien hautakiveen. 90-vuotias isäni sai eläessään sukuviirin ja siniristilipun, jota hän oli ollut puolustamassa. Minun pitäisi olla nöyrä syntyperäni mukaan. Se olisi nöyristelyä herrojen ja rouvien edessä. Merkiksi siitä, että minähän en mitään ymmärrä. Markkinamiesten nopeita käänteitä ihmettelen. Laajakaistan nopeutta lisättiin puhelinsoitolla. En tarvitse tällaisia hullutuksia, joten peruin nopeudenmuutoksen. Mutta seuraavana päivänä sain laskun nopeuden muutoksen peruuttamisesta. Hävityn sodan syyllisiä vangittiin. Kuinka kauan raharikollisuus saa jatkua kenenkään siihen puuttumatta? Meistä on tehty maksajia puolustaessamme perintöämme, kun sille olisi uusrikkailla parempaa käyttöä. 

Vaikka vaellus on vaivaista, minä vielä jaksan toivoa. Onhan minulla inhimillinen radiopsykiatri ja tunneäidinkieli. Heinäkuu on globaalisti isänmaiden kuukausi. Enää ei tiedetä, missä olisi parasta olla, kun Satumaa on aavan meren tuolla puolen. Liikemiehet ovat matkustaneet sinne orkestereineen matalalla profiililla. Iso-Paavo ei voi sulautua näkymättömäksi rodun mongoolipoimuisten vinosilmien joukkoon eikä pieni Lipotar linssiluteena malta olla paikan päälle päässeenä siitä kertomatta. Hullu ei huomaa eikä viisas virka mittää tekemästään huomiosta, joka signaalikatkosten välillä vilahtaa digi-digissä. 

Katsoin Kiinan ongelmajätteen talteenottoa. Siellä sekin on paremmin palkattua kuin olla työttömänä maalla. Herrakansa heiluu kuin heinämiehet. Oikeata työtä tekevät syötetään uudelleen vanhanaikaisen puimakoneen läpi ja puristetaan rusentamalla, jos vielä jotakin tipahtaisi. Siirtomaksoja ja munuaisia tarvitaan maksaville potilaille. Katulapsia, orpoja ja hylättyjä ei kukaan kaipaa. He ovat vaarassa hävitä kuin tanssii tahtien kanssa joku on aina vaarassa pudota. Live roolipeli on totisinta totta, hyvinvoiville vapaaehtoinen valinta, mutta pahoinvoivilla ei ole valinnanvaraa eikä -vapautta.

Ei kommentteja: