torstai 24. heinäkuuta 2008

3. - kuolleen seepran raadonsyöjä

Kuvakollaasini on tehnyt tehtävänsä. Enkeli kulki edelläni valaisten tietä tähdellä. Runoilija on pitänyt ikkunaa auki ja ohjannut kaikki eksyneet ulos. Itseasiassa enkeli on hätistellyt viimeisiä eksyneitä huithittoon. Etteivät enää eksy minun osoitteeseen. Poistuin Tuusniemeltä ilmoittaen osoitteenmuutoksen. Postiluukusta kolahteli nimelläni ihmisten veroilmoituksia, - muistutuksia maksamattomista arvonlisäveroista ja kaikesta huolimattomuudesta veroasioissa. Vastuuhenkilöksi oli minut nimetty.

Kysyin syytä vastuun lisääntymiseen. Kun hoidat kuolinpesän, yhtymän ja oman verotuksesi, kone postitti seuraavien verotiedot edellisten mukaan. Siksi enkelini eteisessä ei valaise tähdellä tietä kutsuvasti: Tulkaa tänne kaikki syyt, täällä on niitä jo ennestään. Enkeli hätistää viimeistä eksynyttä avoimesta ikkunasta. 
Huone on tyhjä. En tilaa lehteä, että joku kävisi ovellani. Heräsin alkuun aamuyöllä ääneen, että postinjakaja tuli sisälle parvekkeelta, juoksi huoneen läpi käytävään. Katsoin paikallista tarjoilijaa vihreällä nurmikentällä. Lähestyi tarjottimineen meitä ja totesi: 
- Vietättekö ramadania? Siitä lähtien ramadan on jatkunut estäen joutumasta kiusauksiin erämaassa, joihin minut olisi houkuteltu. Siinä on kasvissyöjä virtahevon osuus pelastaa kuoltuaan toisen kasvissyöjän, seepran, joutumasta lihansyöjän kitaan. Siitä kertoo pelastettujen nimet hautausmaalla 1918 ja 1997. Historia toistuu henkilöhistoriassa jokaisessa suvussa.

Ei kommentteja: