torstai 24. heinäkuuta 2008

2. - krokotiilin kitaan joutuvan

Kuvakollaasin toinen osa tulee kotiin kiitokseksi yhteistyöstä. Olen omassa ympäristössä. Tiettömän taipaleen taakse on tungosta. Meitä alkuperäisiä asukkaita ruvetaan häätämään pois. Mitä vanha ja sairas Arviitti enää tekee maillansa ja rannoillansa. Onhan hän muuttanut jo kirkonkylään. Viedään tie niemen päähän kunnan puolelle karjapolkua seuraten. Vedetään sähkölinja ja parturoidaan puut tieltä pois. Sen toteuttaa MHY UPM:n kanssa. On ollut osanottajia. 

Käki ja Kehrääjä ovat muodostaneet toisen sukupolven perheen. Minun pesässä ei käki kuku eikä muni. On löytänyt paikkansa kesynä kurkena uuden elättäjän luona. Kehrääjä toteaa luvan kysyjille. Tehkää omalla luvalla, kun kuitenkin teette. Minun pitää vain allekirjoittaa paperit. Meistä on tullut reviirillämme käyskenteleviä virtahepoja. Omistajana olemme vahvoja, vaikkka samaa reviiriä hyödyntävät krokotiiliksi osoittautuneet seitsämät veljekset. Ylityspaikalla vallitsee näennäinen rauha. Vielä viimeinen rohkea yritys muuttaa rantamme kunnan yleiseksi vesillemeno ja maihinnousupaikaksi vedoten EU:n rahoitukseen. UPM sai mesäkoneilleen varastointipaikan ja Länsiranta pelastuslaitoksen harjoittelupaikan. Tiekartta Länsirannalla jatkuu.

Metsiemme linnut ovat julisteessa järjestyksessä. Runoilija päästää eksyneen linnun ulos. Tulee eläkeuudistus. Istumme infossa kutsuttuina kuulemaan, mitä se pitää sisällään. Salin täysi mykkiä kuuntelijoita. Luulin lain koskevan joiltakin osin minua. Puhuin kahden kesken nuorten asiantuntijoiden kanssa. He puhuivat yhtä ja tarkoittivat toista. Venäjällä samaan aikaan olivat mummot ryhtyneet kalistelemaan kanttilankansia eläke-etujen leikkaamisten tähden. 

Suomen eläkeläinen istuu tuppisuuna. Ei esitä kysymyksiä. Siitä on kulunut kolme vuotta ja virkakoneisto jauhaa asioita valituskierroksella. Sainhan kuitenkin arvonimen "Varhennettu Vanhus" osamaksulla neljännen ukkaasin noudattamisesta. Se on yhtä suuri tunnustus minulle kuin poissaolevalle nobelistille arvokkaasta tilaisuudesta lähetetty tervehdys. Toisinajattelija vangittiin, karkotettiin maasta, palkittiin ja otti palkinnon vastaan neljän vuoden kuluttua sen myöntämisestä. 

Metsiemme linnut ovat muistutus tämän päivän tilanteesta, että metsänomistajia huudetaan apuun kansallisen katastrofin estämiseksi. Lainsäädännöllä on soppa saatu aikaan oman edun tavoittelussa. Lainsäädännöllä sitä parannetaan. Se on homeopatiaa, samankaltainen parantaa samankaltaisen. Pullonhenki on puhunut. Vaihtoehtoisista hoitomuodoista puhuu koululääketiede poliitikon antamalla mandaatilla. Heidän on se tehtävä tyhjäksi, että hoitaminen pysyy joidenkin kannattavana bisneksenä. Toiset ihmiset ovat jo toisten varaosia köyhinä eläessään. 

Isäni ei kuollut vastanaineen lääkäärin puolesta edes tilatulla kuolintodistuksella. Hän kuoli vallanvaihtuessa. Siihen loppui elämässäni neljännen ukkaasin vanhempien kunnioittamisen tärkeys ja siirsi sen piäsnuatikoihen edessä raippojen uhalla tottelemiseksi. Muistuttaa kissanpojan sisäsiistiksi opettamista. Älä koskaan aliarvioi naisen kykyjä!

Ei kommentteja: