tiistai 3. kesäkuuta 2008

Tulikusiaisen tuho

Mene ihminen muurahaisen luo, ja ota opiksesi muurahaisten ahertamisesta. Tulikusiaiset ovat jo uhka valloittamilleen alueille. Mutta siitä kertova prisma on suoraan siirrettävissä poliittiseen legimiteettikriisin hoitamiseen. Nyt on kokeiluvaihe käynnissä. Se on vaalirahoitus, mitä sillä haluttiin saada aikaan ja mitä sen leviämisen estämiseksi voidaan tehdä. Keksitään kärpänen, joka saa poliitikot voimaan huonosti omasta syystään, omasta syystään, omasta syystään. 

En pysynyt mukana kehityksessä, kuinka saatiin aikaan tulikusiaiselle biologinen täsmäase ja uhka kokeilujen tuloksena. Jotakin sillä on tieteellistä tekoa seksin ja pelon kanssa. Kärpänen munii kusiaiseen ja kusiainen on välttämättömyys kärpäsen suvun jatkumiselle. Tuliko kärpäsestä härkänen vai jauhaako toukka matkasauvan poikki kepinheiluttajan tietämättä? Kusiaisen syötäväksi ei jäädä tuleen makaamaan. Onko sattuma, että suoralla pakomatkalla Koreaan saattajalaivue varmistaa omassa ilmatilassa, että matka jatkuu onnellisesti perille. 

Politiikka on niin paksua, että se saa voimaan paksusti, kun on saanut tartunnan loikatessaan puolueesta toiseen. Kierrän kaukaa poliittiset ilmavirtaukset, jos tuulipölyytys on tullut mehiläisten puuttuessa kukkien ainoaksi toivoksi tulla poliittisesti pöläytetyksi. "Ilimanpilluu"- ilmiöstä kaikki sai alkunsa eikä se ole naurunasia edes itäisen ihmisen omalla kielellä.

Ei kommentteja: