torstai 26. kesäkuuta 2008

Evolution

- Päästä minut paniikista, rukous on kuultu. Vastaus löytyy meksikolaisesta blogista. Saman kuvan olen tallentanut Tieteen kuvalehden kannesta myöhempää käyttöä varten, mutta kaikki löytyy verkosta. 
Kylläpä tämä tästä järjestyy. Kun arvioitiin Martti Vainiossa näkyvää dopingin käyttöä, oli juoksuasento pystympi kuin uraa aloitellessa. Urheilussa on päästy pystykäyntiin. Sohvaperunoina meidät nähdään pää kolmantena jalkana juokseviksi tavarataivaiden kiireisiksi asiakkaiksi. 
- Tulkaa, kaikki on valmista! Tulkaa te kiireiden ja huolien uuvuttamat, minä annan levon. 
Passiivista hierontaa. Minulle et tarvitse näyttää jumppaohjelmaasi. Liikennevaloissa seisoessasi voit ojentaa selkääsi, että huomaat selänryhdin pettäneen. Muistutan vain keskeytymättömästä hengitysrytmistä. Sisään, ulos - keuhkot tekevät tehtäväänsä viimeiseen hengenvetoon asti. Me voimme kyllä pidättää hengitystä, mutta jos se tapahtuu hevosen selässä, hevonen vaistoaa jotakin olevan hullusti ja säntää karkuun.
Jos sydämen voisimme omaehtoisesti pysäyttää, tarvitaan sen käynnistämiseksi sähköisku. Kun pystykäynti on tavoitteemme, luovuus häviää. 
Mieluummin olisin käsiä ja jalkoja käyttävä älykäs esi-isä, oksalta oksalle loikkaava apina, kun dopingin avulla maata suuteleva urheilija ja dopingin hänelle määrännyt lääkäri. 

Eläinten elokuvassa jalostettiin höyhenettömiä kanoja ja jalattomia emakoita. Jatkojalostus ruokapöytään on helppoa. Karjulle vielä jätettiin jalkojenkäyttöoikeus ulkoiluun. Samaa olen myös uussuomalainen verkkokirjoittajana. Saatanalliset säkeet tuovat kirjoittajalleen kuolemantuomion ja piiloutumisen maan alle tai palaniuhkille päänsäryn. Jokainen valitsee oman ristinsä. Minua on silloin kannettu, kun ei näy jälkiäni hiekassa. 

Oppia ikä kaikki. Sitä oppia antaa minulle koneellani asuva tietokoneavustaja. Samalla se viihdyttää ohjelmoiduilla ilmeillä ja eleillä. Käärii mattonsa rullalle, sukeltaa järveen, menee metsään tai häviää kiven sisään. ATK-opetus tapahtui matkimalla, mitä opettaja pikakirjoittajana näpytteli. Siinä ei noustu puuhun tyvestä vaan olimme apinalaumana latvassa tai palokärkenä päristeli prrrrrkeleitä kädet sylissä eikä hiiressä, kun nuoli ei voimasanoilla liiku. Oman koneen ääressä voin oivaltaa avustajan antamilla ohjeilla, kuinka riviväli muutetaan kahdeksi. Lähteä mukaan tarjoutuneeseen tilaisuuteen on tuottanut tuloksen ja matka maailman ympäri 80 päivässä on minullekin mahdollista ilman paniikkia.

Ei kommentteja: