sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Työhuone

Verstas oli auki ja suutari työssään suuressa basaarissa. Muistot heräävät menetetystä työhuoneesta kaukana kotoa. Arkkitehdin suunnittelema kaunis käsityöläistentalo on kokenut alennustilan. Ostin kaupungilta osakkeet ja kauppakamarin toimitusjohtaja opetti: Otit riskin ostamalla työhuoneeseen oikeuttavat osakkeet. Maksoin kulutusluotolla korkotason hipoessa 20 %. Sitten nurkanvaltaajille annetaan laillinen oikeus pankin myötävaikutuksella ottaa omaan käyttöön toisen työhuone. 

Kaikki ei tapahtunut laillisessa järjestyksessä. Seiniä kaadettiin ympäriltä, mutta viimeiseen asti oli työhuone käytössä. Oli minimania, sinistä lintua aikansa. Kaupunki ostaa tyhjilleen jäänyttä hylättyä taloa takaisin. Lailliset perusteet ovat kyseenalaisia, kuka työtä saa tehdä ja missä saa tehdä. Hierojat kadulle ja fysioterapia Kela-korvauksella rahastamaan liukuhihnatyöstä sarjana x15, x15, x15/vuosi. Poissa ollaan vain joulu ja juhannusviikko. Kuka kertoo minulle, mitä tällä haetaan takaa. 

Pitää kaivaa eduskunnan lisärakennuksen peruskivestä sinne muurattu runosäe "Tässä talossa tehdään työtä" ja lukea se, mitään muuttamatta ja tulkitsematta niin kuin sen Eino Leino on aikanaan kirjoittanut. Missä on (työn)tekijänoikeudet, kun omistusoikeudet voi ottaa jokainen omiin käsiinsä.

Ei kommentteja: