perjantai 16. toukokuuta 2008

Tuhkimo

Roskienlajittelu kysyy viitseliäisyyttä, että kaikki poisheitettävä löytää oman laatikkonsa. Siinä on käsityötä kerrakseen. Jos et tiedä, mihinkä käyttökelpoinen tavara kuuluu, heitä kaatopaikkajätteeseen. Minulle oli järkytys löytää Tuhkimon lasikenkä kaikkien käyttössä olleitten tavaroiden joukosta kaikkine osoitetietoineen vieraan talon roskiksesta. 

Tositarina: Tuhkimo kertoi, miten siihen oli päädytty. Tuhkimo joutui hoitoon päihteiden käytön takia. Joku putsasi pöydän eikä jäänyt odottamaan Tuhkimon paluuta. Muistiinpanot peruskoulun kuudennelta vuosiluokalta historiasta, ylioppilaskirjoitukset, työtodistukset pätkätöistä ja esite yliopistotarjonnasta. Meikit, korut, kolikot kertoivat mitä Tuhkimo puuhaili lyhyen ajanjakson aikana. 
Sinä kulkija 16-vuotias, mikä särki sun sydämesi. Ilman katkaisuhoitoa et siitä selviä. 

Omaa elämänkaartani ovat samalla tavalla yrittäneet isot pahat sudet kammeta vieraalle raiteelle, mutta olen pystynyt säilyttämään oikean kurssin. Tiedän mustamaalatut puheet, mutta puhujat itse peittävät omaa osuuttaan. Getsemane tyhjenee kesäksi parvekkeella. Muutan autiolle saarelle pullopostilaatikko mukana. Tavarasi pidän niin kauan tallella, kun tiedän sinun olevan kuivilla. Kysyin, voisitko kertoa, mikä sinut saa käyttämään päihteitä. Huudat silmät pyöreinä: 
- En ikinä. Mutta minähän tiedän kaiken. En ole kuullut totisempaa rukousta, kun heikkona hetkenäsi sen rukoilit herättyäsi kuolleista. Toivon parantumista ja aika sen näyttää. Anna anteeksi itsellesi, minulle et ole mitään velkaa. Olen yhden Tuhkimon tuhkan ottanut vastaan postista enkä halua, että sinä olisit toinen luonnon kiertoon palautettava.

Ei kommentteja: